YÖK, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci ve yönetim hakkında inceleme başlattı

Boğaziçi Üniversitesi’nde yeniden yapılandırma kararına tepki gösteren öğrencilerin okula girişinin engellenmesi sonrası YÖK, üniversite yönetimi hakkında inceleme başlattı.

Yayınlanma: 23.02.2024 - 12:56
YÖK, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci ve yönetim hakkında inceleme başlattı
Abone Ol google-news

Boğaziçi Üniversitesi bileşenleri, rektörlüğün fakültelerin yeniden yapılandırılması kararını protesto etmek için basın açıklaması ve forum yapılan bir eylem düzenlemişti.

Bu eyleme katılan 10 öğrencinin okula girişleri, kartlarının iptal edilmesi yoluyla engellendi. Okul yönetimi o dönem konuya ilişkin bir açıklama yapmazken Sözcü’nün haberine göre öğrenciler avukatlar aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Konu hakkında savcılık tarafından yürütülen soruşturma Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) ulaştı. YÖK, öğrencilerin itirazları üzerine savcılıkta bulunan dosya kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci ve üniversite yönetimi hakkında inceleme yapma kararı aldı.

Bu durumla birlikte Boğaziçi Üniversitesi’nde üç yıldır süren direniş sürecinde YÖK ilk defa rektörlüğün yaptırımlarını incelemiş olacak.

Konuya ilişkin Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Say Cumhuriyet'e değerlendirmelerde bulundu. Say, “YÖK bu zamana kadar yönetimin her kararını destekliyormuş gibi bir izlenim veriyordu. Şaşırtıcı bir karar oldu” dedi. 

KAMU ZARARI VURGUSU

Say, yönetimin kararlarının kamu zarar oluşturduğuna dikkat çekerek “Üniversite yönetimi çok uzun süredir kamu zararına işler yapıyor. YÖK’ün hiç rahatsız olduğunu görmemiştik. Can Candan, Tolga Sütlü gibi hocalarımızın sözleşmeleri gerekçesiz şekilde veya yandaş basında yer alan yalan haberler gerekçe gösterilerek uzatılmıyor. Daha sonra mahkemede hocalarımız haklı bulunuyor. Onlara ödenen tazminat yine vergi mükellefi olarak halkın cebinden çıkıyor ve bu süreç defalarca tekrarlanıyor. Kısacası YÖK tarafından yönetime siz istediğinizi yapın size bir şey olmaz denildiği gibi bir izlenim vardı insanlarda. YÖK denetim görevini yapmıyor, üstüne yönetimin usulsüz kararlarına destek veriyordu. Dolayısıyla YÖK’ün attığı bu adım beni şaşırttı” dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler