Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan pirinç pilavına en çok yaklışan lezzetlerin başında tavuk geliyor. Sokak lezzetlerinin başında gelen tavuk pilav, sokak pilavı olarak da biliniyor. Tavuklu nohut pilav, Türkiye'nin pek çok şehrinde özellikle gece saatlerinde seyyar satıcılar tarafından satılıyor.
Tavuk pilevı ister nohutlu ister mohutsuz olarak tercih edebilirsiniz.
Tavuklu nohut pilav için gerekli malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağ
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
-Karabiber
Tavuk pilav nasıl yapılır?
- Tavukları haşlayın
-Pirinçleri ılık su dolu bir kasede bekletin
- Tavuklar haşlandıktan sonra suyunu ayırın ve tavuğu soğumaya bırakın
- Tavuk soğuduktan sonra didikleyeerek parçalara ayırın
- Pirinci süzün, tencerede erittiğiniz yağın üzerine ekleyin
- Piriçleri saydamlaşıncıya kadar kavurun
- Pirinçlerin üzerine tavuk suyubu ve sıcak suyu ekleyin
- Nohutları ve baharatları da ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakın
- Pilav piştikten sonra kapağı kapalı şekilde demlenmeye bırakın
- Üzerine tavukları eklediğiniz pilavınızı yemeye hazır
-Afiyet olsun
336 kcal
Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan pirinç pilavına en çok yakışan lezzetlerin başında tavuk geliyor. Sokak lezzetlerinin en sevilen tatlarından olan tavuk pilav, sokak pilavı olarak da biliniyor.
Tavuklu nohut pilav kaç kaloridir?
Tavuklu nohut pilavın porsiyonu yaklaşık 336 kaloridir.
Tavuklu nohut pilav, Türkiye'nin pek çok şehrinde özellikle gece saatlerinde seyyar satıcılar tarafından satılıyor.
Peki, tavuklu nohut pilav nasıl yapılır, tavuklu nohut pilav malzemeleri nelerdir ?
Tavuk pilav nasıl yapılır?
-Tavukları haşlayın
-Pirinçleri ılık su dolu bir kâsenin içinde bekletin
- Tavuklar haşlandıktan sonra suyunu ayırarak bir kaba alın ve tavuğu soğumaya bırakın
- Tavuk soğuduktan sonra didikleyerek parçalara ayırın
- Pirinci süzün, tencerede erittiğiniz yağın üzerine ekleyin
- Piriçleri saydamlaşıncıya kadar kavurun
- Pirinçlerin üzerine tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyin
- Nohutları ve baharatları da ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakın
- Pilav piştikten sonra kapağı kapalı şekilde demlenmeye bırakın
- Üzerine tavukları eklediğiniz pilavınız servise hazır
Afiyet olsun!
Tavuk pilevı ister nohutlu ister mohutsuz olarak tercih edebilirsiniz.
Tavuklu nohut pilav için gerekli malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağ
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
-Karabiber