Google'dan 'Babalar Günü' için doodle

Önemli günleri veya kişileri dönem dönem sayfasında doodle olarak kullanıcılarına sunan Google, 2022 Babalar Günü’nü de unutmadı. Babalar Günü’nün denk geldiği 19 Haziran 2022 Pazar günü, Babalar Günü doodle’ı Google’ın ana sayfasına taşındı.

Yayınlanma: 19.06.2022 - 14:34
Google'dan 'Babalar Günü' için doodle
Abone Ol google-news

Dünyaca ünlü arama motoru Google, hazırladığı özel doodlelar ile sanatçıları, bilim insanlarını, siyasi kişileri anmaya ve özel günleri hatırlamaya devam ediyor. Google'da son olarak Babalar Günü de unutulmadı.

Arama motoru devi Google, kullanıcılarına Babalar Günü sürprizi hazırladı. 19 Haziran’da Google’ı kullanmak isteyen kullanıcılar ana sayfayı açtıklarında Babalar Günü doodle’ı ile karşı karşıya kaldı.

Google ana sayfasını açan kullanıcılar, Google logosunda, bir baba ve çocuğun el ele tutuştuğu farklı illüstrasyonlarla karşılaşıyor.

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi.  Dodd'un babası annelerinin yokluğunda 6 çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmişti.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlandı. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemişti. 

1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımladı. 1972 yılında ise Başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edildi.

DOODLE NEDİR?

Google Doodle, Google tarafından tatil, olaylar, başarılar ve insanları kutlamak için geçici bir süreliğine Google logosu üzerinde yapılan özel değişikliklerdir. Doodle uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere yer vererek, dikkati çekmeyi amaçlar. Kullanıcılar, özel tasarımlı logonun üstüne tıklanarak, o güne, kişiye, konuya özel daha ayrıntılı bilgilere erişebilir.

İlk Google Doodle 1998 yılında Burning Man Festivali'ni kutlamak için, ilk animasyonlu Doodle ise 2010 yılında Isaac Newton'un anısına yapılmıştır. İlk interaktif Doodle ise Pac-Man'in 30. yıl dönümü için tasarlanmıştır.

Dünyanın çeşitli yerlerinde yayımlanmış Doodle'lar, www.google.com/doodles adresinde görülebiliyor.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler