Bolu yöresine ait olan Kedi Batmaz yemeği, ünlü yemek programı Masterchef'te yapılıp, en çok merak edilen tarifler arasına girdi. İşte, Kedi Batmaz yemeğinin tarifi...
KEDİ BATMAZ YEMEĞİNİN MALZEMELERİ NELERDİR?
- Un
- Su
- Tuz
- 2 Yemek kaşığı tereyağı
- Tuzlu keş
KEDİ BATMAZ YEMEĞİNİN TARİFİ NEDİR?
- Ocağa aldığınız bir tencerenin yarısına kadar su ekleyin ve kaynatın.
- Kaynayan suya azar azar unu dökerek, sürekli karıştırın.
- Su koyu bir kıvama gelene kadar unu ilave edin.
- Üzerine tereyağ ve tuzu da ekleyip, iyice katı bir hamur kıvamını alana kadar pişirin.
- Ardından bir tabağın içine tuzlu keş peynirini rendeleyin.
- Bir kaşık yardımıyla pişen hamurdan, ceviz büyüklüğünde alarak bir tabağa yerleştirin. (Hamurun kaşığa yapışmaması için kaşığı suyla ıslatabilirsiniz.)
- Hamurun üzerine tuzlu keş peyniri serpiştirin.
- Son olaral eritilmiş tereyağını da hamurun üzerine gezdirerek servis edin.