Bartın yöresine ait bir tarif olan pumpum çorbası, farklı bir çorba denemek isteyenler için oldukça ideal ve sağlıklı bir lezzet. İşte, merak edilen o çorbanın tarifi...
PUMPUM ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı mısır unu
- 5 su bardağı et suyu
- 2 dilim kavurma
- Tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
PUMPUM ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Tencereye önce et suyunu koyun. Ardından mısır ununu et suyuna sürekli karıştırarak ekleyin.
- Et suyu ve mısır ununa kaynayana kadar karıştırın.
- Daha sonra kavurmayı tavada 5 dakika kadar kavurun ve kaynayıp koyulaşan çorbanın üzerine ekleyip, tekrar karıştırın.
- Son olarak çorbanın tuzunu ayarlayın ve tereyağ ile kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üstüne dökün.