Aşçılık hünerlerini sergileyen yarışmacıların mücadele ettiği Masterchef programı, tüm ülke tarafından merakla izleniyor. Yarışmada 4 Eylül Pazar günü yapılan Mehmet şefin imzalı yemeği olan tiryaki oldukça merak edilen tarifler arasında. İşte, yemeğin ayrıntıları..
TİRYAKİ MALZEMELERİ NELERDİR?
Ana ürün:
- 1 dana bonfile
Karides için:
- Karides
- Tereyağı
- Kişniş
- Limon
Hindiba için:
- Hindiba
- Tarhun
- Limon
- Zeytinyağı
Sosu için:
- Soya sos
- Su
- Susam yağı
- Mirin
- Şeker
- Taze Soğan
- Sarımsak
- Nişasta
TİRYAKİ NASIL YAPILIR?
- Dana bonfile, maldon tuz, susam yağı ve lime ile harmanlandıktan sonra et, ızgarada orta az seviyede pişirilir.
- Sos için; taze soğan ve sarımsak ince ince kesilir. Soya sosu, su, susam yağı, mirin ve şeker bir tavada çektirilir. Son olarak nişasta ile bağlanarak, sosa taze soğan eklenir.
- Karidesler, kişniş ve limon ile tatlandırıldıktan sonra tereyağı ile tavada pişirilir.
- Hindiba ise tarhun, limon ve zeytinyağına bulanarak ızgarada pişirilip, terletilir.
- Mavi haşhaş tavada yavaş yavaş kavurulur.
- Tabağa önce sos konulur, ardından et sosun üzerine konulur. Onun üzerine karides ve hindiba eklendikten sonra kavurulmuş haşhaş ile süslenerek servis edilir.