Birçok yöreye göre tarifi değişen patlıcan kebabı özellikle Malatya yöresinde oldukça ünlü bir tariftir. İşte, malatya usulü patlıcan kebabının tarifi...
PATLICAN KEBABI MALZEMELERİ NELERDİR?
- 250 gr kuşbaşı et
- 3 patlıcan
- 8-9 sivri biber
- 2. 5 domates
- 2 baş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı et suyu yada sıcak su
PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR?
- Etlerimizi düdüklü tencerede ortalama 30 dakika yumuşaması için haşlayın. O ara patlıcanları ortalama 5 cm büyüklüğünde uzunlamasına kesin.
- Biberleri de aynı boyutta doğrayın ve tüm malzemeleri yağda kızartın. Hazır olunca eti fırın tepsisinin en altına güzelce dizin.
- Üzerine kızarttığınız sebzeleri sırasıyla önce biber, sonra patlıcan ve yuvarlak kestiğiniz domatesleri dizin.
- Daha sonra en üste sarımsakları irice kesip, dağıtın. Sosu için çok az sıvı yağ ile salçayı kavurun.
- Hazır olunca üzerine et suyu varsa 1 çay bardağı et suyu yoksa sıcak su ekleyip yemeğin üzerine dökün.
- Hazırladığınız tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 150 dereceye düşürüp 40 dakika kadar daha pişirin.