Selçuk Yöntem'den Sezen Aksu'ya destek: 'Bu haksızlığı hak etmiyor'

Usta oyuncu Selçuk Yöntem, Sezen Aksu'nun 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısı üzerinden, iktidara yakın kişi ve gruplar tarafından hedef gösterilmesine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Aksu'ya destek veren Yöntem, "Çok çabuk birbirinden vazgeçer hale geldik. Bu ruh halini sağlıklı bulmuyorum. Sezen, bu haksızlığı hak etmiyor çünkü" dedi.

Yayınlanma: 19.01.2022 - 09:31
Selçuk Yöntem'den Sezen Aksu'ya destek: 'Bu haksızlığı hak etmiyor'
Abone Ol google-news

İktidara yakın isimler tarafından, 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile birlikte çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısı nedeniyle hedef gösterilen ünlü sanatçı Sezen Aksu'ya, usta sanatçı Selçuk Yöntem'den destek geldi.

"Toplumsal açıdan çok çabuk öfke ve kin kusar, çok çabuk birbirinden vazgeçer hale geldik. Bu ruh halini sağlıklı bulmuyorum" diyen Yöntem, "Sezen, bu haksızlığı hak etmiyor" dedi.

Yöntem, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Toplumsal açıdan çok çabuk öfke ve kin kusar, çok çabuk birbirinden vazgeçer hale geldik. Bu ruh halini sağlıklı bulmuyorum. İster siyasetçi, ister sanatçı, isterse başka bir meslek sahibi olsun, herkesi eleştirebilir, sevebilir ya da sevmeyebiliriz. Ama bunu, hakarete, tehdite, evinin önünde toplanmaya kadar vardırmanın kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. Hele de mevzu bahis, Sezen Aksu gibi bir değer ise, ortada büyük bir haksızlık var demektir.

Sezen, bu haksızlığı hak etmiyor çünkü."

NE OLMUŞTU?

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, iktidara yakın bazı isim ve gruplar; sanatçı Sezen Aksu'yu, müzisyen Yaşar Gaga ile 2017'de çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısı sebebiyle hedef göstermişti.

Aksu'nun yazdığı şarkıda "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözleri dine hakaret olarak yorumlanmıştı.

Haberin ardından sosyal medyada troller tarafından #sezenaksuhaddinibil hashtagi açılmıştı. İktidara yakınlığı ile bilinen Milli Beka Hareketi, Aksu'yu evinin önünde protesto etmiş; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin grup toplantısında Aksu'yu hedef göstermişti.

Tartışmalar sürerken; ünlü sanatçı Sezen Aksu'ya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gibi isimlerden de destek gelmişti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler