Arif Kızılyalın

İyi, Kötü, Çirkin!

20 Ocak 2012 Cuma
\n

Çocukluk dönemimin favori filmiydi. Sinema afişlerinin önünde durur, İtalyanca Il buono, il brutto, il cattivonun ne anlama geldiğini çözmeye çalışırdım.

\n

Elinde 45lik Smith&Wessonla boy gösteren iyi adam Blondie rolündeki Clint Eastwoodun taklidini yapar, çirkin lakaplı Tuco ve kötü karakterini canlandıran Melekgöz Sentenzaya ateş ederdim. En az 10 kez de izledim bu filmi. Sabah gazeteleri okurken, ürperiverdim! VCDsini buldum ve tekrar göz attım İyi-Kötü-Çirkine!

\n

Galiba büyük usta Sergio Leone, bu Spagetti Western türü klasiği, Türk futbolunun 2011-2012 versiyonu için çevirmiş.

\n

Gerçi, şu an için Blondieyi bulmak zor futbol pastamızda; düşünüyorum, o rol için gerçek futbol emekçileri örneğin yarı aç yarı tok sahaya çıkan Ankaragücülü futbolcular dışında uygun karakter bulamıyorum ama kötü ve çirkin aramadığınız kadar fazla! Malum, şike-teşvik soruşturması kapsamında piyasada dolaşan tapeleri okumuş - duymuşsunuzdur.

\n

Göksel Gümüşdağ diye bundan 10 yıl önce havaalanında Hakan Şükür ile Arif Erdemi omuzlara alıp spor dünyasına adım atan futbol tutkunu biri çıkıyor, Beyefendinin akrabası söylentisi ile oturduğu İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı sıfatı ile yakışıksız laf etmedik kişi bırakmıyor. Muhatabı da eski TFF Başkanı Mahmut Özgener. 3 lafın ikisi sinkaflı! Bu ikili, Hakan Şüküre, Sadri Şenere, Aziz Yıldırıma, Nuri Albayraka, Erman Toroğluna, ona, buna, hatta adımı soyadımı teyit edemedim ama Sesini TV ekranlarından kestikleri muhalif gazeteci benzetmesi ile şahsıma da, galiz küfürler savuruyorlar. Eğer bu tapeler yalan değilse ya da Kulağıkesikteki bir sabahçı kahvesinde doldurulmamışsa, yazık! Gerçekten futbolun çirkin ile kötü karakterini kimseye bırakmaz bu ikili! Allahtan ülkede Kemal Ulusu, Ayhan Bermek gibi yürekli adamlar var da, gazetelere demeç verip, bu küfür meraklıları hakkında işlem yapılmasını talep ettiler ve federasyon da tarihinde ilk kez, kendi başkanvekilini ceza kuruluna verdi! Galiba milletvekili Hakan Şükür de tazminat davası açmış.

\n

Gerçi bir şey çıkmaz ama yine de o makamlarıişgal eden birilerinin PFDKye, mahkemeye savunma vermesi bile yeterince sıkıntılı bir durum!

\n

Yeri gelmişken İtalyadaki şike soruşturmasını okumuşsunuzdur. Aralarında Juventusun da bulunduğu bazı takımlar ve yöneticileri, sırf torpilli hakem istedikleri için yandılar! Tapelere bakıyorum, Tuco ile Melekgöz kardeşler hem İstanbul Belediyespor hem de küme düşme hattındaki diğer takımların maçları için ısmarlama hakem muhabbeti yapıyorlar. Şu bize iyi geliyor, ötekinin Buca maçına şu gitsin, vb.Ama hâlâ çıt çıkmıyor TFFden! Küfürlere takıldık, futbolun iç disiplin hukukunu işletemedik!

\n

Demek ki İtalyada suçolan bazı şeyler bizde ödüllendiriliyor.

\n

Nereden mi çıktı ödül işi?

\n

Gümüşdağın bu olaylar yaşanırken adalet timsali kimliği ile TFF Başkanvekili olması, Özgenerin de, İzmir EXPOnun başına getirilmesinin başka anlamı yok bence!

\n

Unutmayın ki bu ülkeye kötülük edenler er ya da geç ödüllendirilir! Ne de olsa ileri demokrasiye sahibiz!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Huzur’u ararken! 27 Mart 2024
Güvenlik kurulu! 19 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları