Arif Kızılyalın

Trabzonspor’A PARA VERMİŞTİ

26 Mayıs 2016 Perşembe

ABD’li savcı Bharara’nın yürüttüğü Rıza Sarraf soruşturmasında, Türkiye’den 2’den fazla futbol takımının adının geçtiği iddiaları spor dünyasında şok etkisi yarattı.
17-25 Aralık süreci sonrası Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena’dan 1.2 milyon TL nakit para karşılığı loca alan Rıza Sarraf’ın, İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde Trabzonspor’a para yardımı yaptığı iddiaları da, “Bharara’nın listesindeki kulüp Trabzon mu?” sorusunu akla getirdi. Sarraf’ın sahibi bulunduğu Royal Denizcilik üzerinden Trabzonspor’a 3 milyon Avro’ya yakın yardımda bulunduğu da kamuoyunca biliniyor.

Kim aracı oldu?
Sarraf’ın Trabzonspor’a teberru yolu ile destek olmasının arkasında önemli bir ismin bulunduğu biliniyor.
Trabzonspor’a yakın kaynaklar, “Sarraf bu parayı verdiğini TV’de kabul etti ve kulübün sponsoruyum dedi. Ama Ankara’daki hatırlı bir kişinin ricası olmasa bu para Trabzon’a gelmezdi” dediler.
Ankara’da eski bir Karadenizli bakanın oğlunun araya girmesiyle Sarraf, o günün kuru ile yaklaşık 10 milyon TL’yi sponsorluk bedeli olarak kulübe göndermişti.
Rıza Sarraf’ın ilişkisinin olduğu 3. takımın ise şu sıralar PTT 1. lige düşen Mersin İdman Yurdu olduğu öne sürülüyor. O dönemlerin gözde ismi ve 17-25 Aralık Bakanları’ndan Zafer Çağlayan aracılığı ile Rıza Sarraf’ın, hem Mersin İdman Yurdu’na, hem de Mersin’deki Akdeniz Oyunları için çeşitli destekler sağladığı savlanmıştı.

Cumhuriyet yazmıştı
Cumhuriyet, 2015 yılı içinde Rıza Sarraf’ın spora olan ‘parasal yardımları’nı haberleştirmişti. 2 Temmuz tarihli nüshada, “Rıza Sarrafı’ın futbol mer‘AK’ı” başlıklı yazıda Trabzonspor’a olan desteğini gündeme getiren Cumhuriyet, 20 Temmuz tarihli sayısındaki özel haberinde de Fenerbahçe’nin, Rıza Sarraf’a loca satmadığını ve Aziz Yıldırım yönetiminin bu konuda taviz vermediğini okurlarıyla paylaşmıştı.

Sarraf: Sponsorum
17-25 Aralık süreci sonrası futbola olan ilgisi ile gündeme gelen Rıza Sarraf, katıldığı bir TV programında, bu merakı doğrulamış “Trabzonspor’un resmi sponsoruyum. O yüzden o karede yer alıyorum. Şirketim Trabzonspor’un resmi sponsorudur” demişti.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları