Hintli öğretmen, eşi için Tac Mahal'in kopyasını yaptı

Eşi için Tac Mahal'in bir kopyasını yapan Hintli öğretmen, yeni evlerinin "sevgilerinin bir sembolü" olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 23.11.2021 - 17:22
Hintli öğretmen, eşi için Tac Mahal'in kopyasını yaptı
Abone Ol google-news

Daily Mail'in haberine göre, Hindistan'ın Madya Pradeş eyaletinde, Burhanpur'lu 52 yaşındaki Anand Prakash Chouksey, kendisi gibi öğretmen olan 48 yaşındaki eşi Manju Shah için 10 bin metrekarelik mermer bir ev inşa etti. Dünyanın yedi harikasından biri olan ve 17'nci yüzyıldan kalma ünlü anıt mezar Tac Mahal gibi, dıştan kuleleri ve bir kubbesi olan yapıda döşeme ve cephe ise özgün olarak Tac Mahal'de kullanılan "makrana" mermerlerinden yapıldı.

Tac Mahal, Babür imparatoru Shah Jahan tarafından 1632-1653 yılları arasında, Agra kentindeki Yamuna nehri kıyısında, eşi Mumtaz Mahal için bir mezar olarak yapıldı. Chouksey de eşinin kentin tarihinde kalacak bir ev inşa etmek için elinden gelen her şeyi yaparak, anıtın aslını kopyalamak için yorulmadan çalıştı. Gösterişli evin inşaatı üç yıl sonunda tamamlandı.

Tac Mahal'in yaklaşık üçte biri büyüklüğündeki evin dört yatak odası, bir salonu, bir kütüphanesi ve bir meditasyon odası var. Evin maliyetini açıklamayı reddeden Chouksey, "Küçük bir kasabada benzersiz bir ev yapmak istedim, her yıl yeni evler inşa ediliyor ama ben kasabanın sonsuza kadar hakkında konuşacağı bir ev yapmak istedim. Tac Mahal inşa etmekten daha iyi ne olabilir? Bu ev, tıpkı Mumtaz Mahal gibi eşime olan sevgimin bir sembolü. Kent, Tac Mahal ile tanınıyor ama şimdi ikinci Tac Mahal ile de tanınacak" dedi.

Öğretmene göre, inşaası tamamlandığından beri evleri hem yerli halk hem de turistler tarafından kuşatılmış durumda ve birçok insan düğün öncesi çekimler yapma umuduyla ziyarete geliyor. Chouksey, "Burası turistik bir yer ama şimdi insanlar bir göz atmak için evime akın ediyor. Bunaltıcı ama eşim, evden memnun olduğu için mutluyum ve burada mutlu bir şekilde yaşıyoruz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler