2018’in en kirli yiyecekleri açıklandı

13 Nisan 2018 Cuma, 15:01
2018’in en kirli yiyecekleri açıklandı
2004 yılından beri Çevre Çalışma Grubu tarafından her yıl açıklanan ‘Kirli Düzine’ listesi 2018 verileri açıklandı. Listede yer alan 2018 yılının en kirli yiyecekleri sizleri çok şaşırtacak. İşte 2018 yılının en kirli yiyecekleri… Çevre çalışma grubunun her yıl açıkladığı ‘kirli düzine’ listesi açıklandı. Açıklanan verilere göre 2018 yılının en kirli yiyecekleri günlük hayatta sıklıkla kullandığımız yiyecekleri de kapsıyor. Yapılan açıklamada kirli yiyecek listesinin yanı sıra ‘Temiz 15’ kılavuzu da yayımlandı. İşte o listeden detaylar…
2018’in en kirli yiyecekleri açıklandı
2018 kirli yiyecekler listesi Açıklanan verilere göre 2018 yılının en kirli yiyeceği listesinde ilk sırada, içerisinde pestisit kalıntıları olması nedeniyle çilek yer alıyor. Listenin dikkat çeken diğer maddeleri arasında ise ıspanak ve kiraz yer alıyor. ABD Tarım Bakanlığı ile İlaç ve Gıda Dairesi tarafından gıdalar üzerinde yapılan araştırmalara göre 38 bin 800’den fazla sayıda organik olmayan ürün tespit edildi. Bu ürünlerde de yüzde 70 oranında bulaşma olduğu bildirildi.
2018’in en kirli yiyecekleri açıklandı
Acı biber de listede var! 2018’in en kirli yiyeceklerinden birisi de acı biber. Acı biber tutkunları için oldukça üzücü olacak habere göre, 13 ürünün yer aldığı listede acı biber son sırada yer alıyor. Yapılan testlere göre en çok pestisit bulunan ürün çilek olurken, bu sırayı takip edenler arasında şeftali, nektarin, elma ve kiraz da yer alıyor.
2018’in en kirli yiyecekleri açıklandı
Sağlık üzerindeki etkileri İçinde pestisit kalıntısı bulunan yiyeceklerin özelliklere çocuklar için daha zararlı olduğu biliniyor. Daha hassas bir yapıya sahip olan çocuklarda görülen astım, doğum kusurları, kanser ve çeşitli davranışsal bozukluklar bu ürünlerin tüketimine bağlı olarak gelişebiliyor. Meyve ve sebzelerin tüketilmeden önce en az 30 saniye yıkanması ve organik ürün tüketimi gibi öneriler uzun vadede sizi kirli yiyeceklerin zararlı etkilerinden koruyabilir.
2018’in en kirli yiyecekleri açıklandı
En temiz 15 kılavuzu Çevre çalışma grubunun hazırladığı listede en temiz 15 kılavuzu da yer alıyor. Kılavuza göre tüketilmesinde sakınca olmayan ürünler arasında lahana, mısır, avokado, ananas, soğan, bezelye, patlıcan, kuşkonmaz, karpuz, kivi, brokoli gibi ürünler yer alıyor. Kaynak: Pembenar