'Bal döneri'ni görenler gözlerine inanamadı
Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Bal Festivali’nde ‘Bal döneri’ büyük ilgi gördü. Ordu Büyükşehir Belediyesi önündeki ‘Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen festivalde Ordu ve Trabzon’un değişik ilçelerinden onlarca bal üreticisi stant kurdu. Festivalde en büyük ilgiyi ‘bal döneri’ gördü.
Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen çiçek balının 4 ay bekletilmesiyle oluşturulan donmuş balı döner tezgahında görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Trabzonlu bal üreticisi Sacid Somun, çekiçle kestiği bal dönerini dondurma külahı ile festivale katılanlara ikram etti. Dondurma külahlarında bal yiyen vatandaşlar, balı ilk kez döner tezgahında dondurma külahlarında yalayarak yemenin şaşkınlığını yaşadılar.
Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 35 yıldır bal üreticiliği yapan Sacid Somun, bal dönerini ilk kez kendisinin keşfettiğini ve kısa samanda büyük ilgi gördüğünü söyledi. Sacid Somun, bal yemek isteyenlerin gerçek balı tatması için yaptığını belirterek, “Ağaç türü değil, toprak üstü ot bitkilerinden yani çiçeklerden elde edilen bal 4 ay içinde katılaşır.
Eğer aradan geçen aylara rağmen bal hala kavanozunda ilk alındığı günkü gibi duruyorsa o balda katkı vardır. Ancak donmuş balda katkı yoktur. Donmuş bal hakiki baldır. Dolayısıyla bal dönerini gerçek balı tatmak isteyen insanlar için yaptım” dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- DEM Partili vekillerle 'Suriye' atışması!