Besin değeri ete eşdeğer, faydaları saymakla bitmiyor
Tüm dünyada onbinlerce çeşidi bulunan mantar, besin değeri yüksek bir gıdadır.
Özellikle, protein ve demir açısından çok zengindir. Ayrıca, mantarda A, B, D, P ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor ve bakır mineralleri de bulunur.
İçerdiği protein değeri sayesinde ete iyi bir alternatiftir.
Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırır.
Göze ve vücuda kuvvet verir.
Bedensel ve zihinsel gelişimi destekler.
Öğrenme yeteneğini arttırır.
Yorgunluğu giderir.
Bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi gelir.
Protein değeri yüksek bir besin olmakla birlikte yağ oranı düşük olduğu için mantar diyetlerde sıklıkla kullanılır.
Mantar lezzetli ve besleyici bir besin olmakla birlikte zehirli pek çok türü olduğu için yabani mantar uzman kişiler tarafından toplanmalı ve dikkatli tüketilmelidir.
Bu nedenle kültür mantarlarını tercih etmek daha sağlıklı olur.
Ayrıca, mantar vücutta üre asidi bıraktığı için romatizma şikayeti olanlara tavsiye edilmez
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- 6 asker şehit olmuştu
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- ‘Toprak bütünlüğü’ masalı ve Suriye: İmkânsız bir ülke