"Fenerbahçe kontağı kapatmış"

27 Mayıs 2016 Cuma, 09:44
"Fenerbahçe kontağı kapatmış"
Galatasaray, Türkiye Kupası finalinde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek, sezonun son kupasının sahibi oldu. Karşılaşmayı değerlendiren spor yazarları Sarı - Kırmızılı takımın istekli futboluna övgüler yağdırırken, Fenerbahçe'de yenilginin tek nedeni futbolcularını maça hazırlayamayan Pereira olduğunu ifade etti.
"Fenerbahçe kontağı kapatmış"
HAKAN ÜNSAL - HÜRRİYET İlk yarıda G.Saray adına tek olumsuzluk duran toplardı. Ne enteresandır ki G.Saray golü de zaafı olan duran toptan buldu. İlk yarıda bu kadar iyi işleri en son Beşiktaş derbisinde yapmıştı Galatasaray. O maçın 2. yarısı düşüş yaşanmış, Sneijder, çıktıktan kısa süre sonra gol gelmiş ve kaybedilmişti. Benzer bir durum yaşandı 2. yarıda. Sneijder, bu kez daha erken çıktı ve hakimiyeti Fenerbahçe aldı. Galatasaraylılar, sarı kartlarla süslenen bolca faul yapıp temponun yükselmesini engelledi.
"Fenerbahçe kontağı kapatmış"
RÜŞTÜ REÇBER - HÜRRİYET Fenerbahçe özellikle 55'inci dakikadan sonra oyunun kontrolünü ele alan; ama tempoyu yükseltemeyen futbolu ile gol bulmaya çalıştı. Gol fırsatları da yakaladılar, ama bunlardan en tehlikelisi Ba'nın kafa ile vuruşunda direkten dönen toptu. Yorulan Galatasaray'a karşı özellikle kanatları etkili kullanamayan Fenerbahçe, yüzde yüz gol pozisyonu diyebileceğimiz herhangi bir pozisyon yaratamadı. Ve 3 kez üst üste Türkiye Kupası'nı alan G.Saray, Avrupa'dan men cezasını bu yıl çekmiş oldu...
"Fenerbahçe kontağı kapatmış"
UĞUR MELEKE - HÜRRİYET Maç boyunca Nani-Alper arasındaki isabetli pas sayısı 1. Nani-Van Persie arasında da öyle. Alper’le Van Persie’nin maç boyunca birbirlerine tek bir isabetli pasları yok, Volkan’la Alper arasında da pas sayısı sıfır. Galatasaray bağlı, Fenerbahçe kopuk. Kupanın anahtarı da buydu zaten. Maça bağlı olan, kupaya bağlı olan, birbirlerine bağlı olan Galatasaray kazandı. Sezondan kopan, oyundan kopan, birbirlerinden kopan Fenerbahçe kaybetti. Caner kadro dışı. Gökhan manasızca kulübede. Alper ruhen sahada yok. Fenerbahçe gelecek sezonu kurtarmak istiyorsa öncelikle kopan bağları tamir etmeli sanki.
"Fenerbahçe kontağı kapatmış"
ERMAN TOROĞLU - SABAH Sneijder çıkınca Galatasaray o organizasyonları kaybetti. Oyun Fenerbahçe lehine terse döndü. Ama Pereira burada yanlış yaptı. Markovic'i alacağına çift santrfora dönebilirdi. Hiç olmazsa çift santrfor oyna. Galatasaray'ın en zayıf yanı defansı. Bu ikili Van Persie ile Fernandao iyi işler de yapıyorlar birlikte. Ayağına kurşun sıkmak gibi bir şey oldu Van Persie'nin çıkması. Pozisyon geliyor ayağına kullanacak adam lazım. Van Persie gibi bir adam lazım ama o yok. Galatasarayın fizik olarak ne olduğu belli. Sen atamazsan, yıkacaksın. Yıkmak için bir değil iki adam lazım. Sen iki adam varken niye birini çıkarıyorsun?
"Fenerbahçe kontağı kapatmış"
MEHMET DEMİRKOL - FANATİK Fenerbahçe’de oyuncuların çoğu Başakşehir maçından sonra kontağı kapatmış. Bu durum ikinci yarıda top onlara geçtiğinde rakip alana yerleştiklerinde bile atlatılamadı. Çok acemice ve aceleyle bitirdiler akınları. Müthiş bir hamlık vardı. Ligdeki kısır dönemlerin de ötesinde. Yani hem bir hücum planı olmadan bireysel beceriye dayalı bir oyununuz varsa... Ve hem de bireyler kontağı maç içinde açmaya uğraşıyorsanız, iş çok zorlaşıyor.
"Fenerbahçe kontağı kapatmış"
SERHAT ULUEREN - VATAN Fenerbahçe'de bugünden itibaren yaprak dökümü başlar. En az 5-6 futbolcu takımdan ayrılır, buna Gökhan Gönül de dahil. Beşiktaş’la görüştüğü için dün başkanı tarafından kesik yemiş olabilir. 3.5 aydır oynamayan Markovic’i nihayet 25 dakika izledik ama o da hikaye... Niye geldi, niye oynadı, nasıl, ne zaman sakatlandı anlamak mümkün değil... Kötü bir zeminde Galatasaray kupayı kazandı ve sezona sözüm ona kurtardı. Asla böyle olmamalı. Galatasaray yönetimi bu dandik kupayla oyuncuları ve kendilerini başarılı göstermeye kalkarsa önümüzdeki sezon daha büyük bir hayâl kırıklığıyla karşılaşırlar.
"Fenerbahçe kontağı kapatmış"
GÜNTEKİN ONAY - VATAN İkinci yarıda Fenerbahçe, Wesley Sneijder’siz sarı-kırmızılılar karşısında daha üstün görünse de net pozisyonlar Ba ve Denayer ile karşılıklı geldi. Teknik direktör Vitor Pereira’nın 110 gündür 1 dakika oynamamış Lazar Markovic’i umut olarak oyuna almasının ise hiçbir izahı yok. Son 20 dakika yürüyecek hali kalmayan G.Saray karşısında pozisyon bile bulamayan F.Bahçe, sezonu kupasız ve hayâl kırıklığı kapadı. Galatasaray ise kötü geçirdiği sezonu ilk 30 dakika iyi oynayarak kupayla ve derbi zaferiyle noktalamayı başardı.

En Çok Okunan Haberler