Kanseri önlemek için bol bol tüketin: İntihara sürüklüyor

Kanseri önlemek için bol bol tüketin: İntihara sürüklüyor
22 Nisan 2015 Çarşamba, 12:51
Kanseri önlemek için bol bol tüketin: İntihara sürüklüyor
Kekik etin, ızgara balıkların, domatesli, zeytinli ve peynirli salataların, salata soslarının olmazsa olmazlarındandır.
Kanseri önlemek için bol bol tüketin: İntihara sürüklüyor
Eskiden çocukların karnı ağrıdığında da kaynatılıp içirilir, ağrıyan yere yağı sürülürdü. Öksürük başladığında da hemen çayı yapılırdı. Tazesi çıkmaya başladığında da hemen alınır ve kurutulurdu.
Kanseri önlemek için bol bol tüketin: İntihara sürüklüyor
Kekik sadece etin ya da kimi sebzelerin üzerine serpilen bir baharatın çok ötesinde şifalı bir bitki. İçerdiği uçucu yağlar ve ‘timol’, ‘rosmarinik asit, ‘karvakrol’, ‘ursalik asit’ gibi maddeler sayesinde kuvvetli mikrop öldürücü ve antioksidan etki yapıyor.
Kanseri önlemek için bol bol tüketin: İntihara sürüklüyor
Serbest oksijen radikallerinin sebep olduğu zararları engelliyor, hastalıklara karşı direnci arttırıyor. Ve yaşlanmayı geciktiriyor.
Kanseri önlemek için bol bol tüketin: İntihara sürüklüyor
Yine 10 yıl kadar önce yapılan bilimsel araştırmaların sonuçlarına göre kekiğin içerdiği maddelerden Karvakrol, tümörlerin gelişimini yavaşlatıyor.
Kanseri önlemek için bol bol tüketin: İntihara sürüklüyor
Aynı zamanda kanser hücrelerini intihara sürüklüyor ve kanserin gelişimini durduruyor.
Kanseri önlemek için bol bol tüketin: İntihara sürüklüyor
Kekiğin farklı bölgelerde iklim kuşaklarında yetişen 300’den fazla türü olduğu tahmin ediliyor.
Kanseri önlemek için bol bol tüketin: İntihara sürüklüyor
Kekik vücutta yağlanmayı engelleyen bitkiler üzerine yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre vücutta yağlanmayı da defne yaprağı, zencefil, zeytin yaprağı gibi yüzde 20 oranında azaltıyor.

En Çok Okunan Haberler