'Kleopatra' gibi güzelleşmek için geliyorlar
Altın sarısı kumu koruma altında olduğu için terlikle bile girilmesine izin verilmeyen Sedir Adası'ndaki "Kleopatra Plajı", her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor.
Apollon Tapınağı, tiyatro ve nekropol kalıntılarını da bünyesinde bulunduran Sedir Adası'nın kuzey kıyısındaki kumlar, özel biçimde oluşan kalker damlacıkları olduğu için Ege ve Akdeniz'de Sedir dışında sadece Girit Adası'nda görülüyor.
Kleopatra plajına Marmaris ve Akyaka'dan kalkan günübirlik teknelerle ulaşan ziyaretçiler tur boyunca birbirinden güzel koylarda konaklama ve denize girme imkanı da buluyor.
Plaja inen ahşap yola konulan Türkçe ve İngilizce tabelalarda "Plajdan hiçbir şekilde kum alınamaz, taşınamaz" uyarısı bulunuyor. Görevliler, koruma altındaki kumun dışarıya taşınmasını önlemek amacıyla ziyaretçilerin plaja havlu ve terlikle girmesine izin vermiyor. Plajdan herkes zorunlu olarak duş alıp, üzerindeki kumları akıttıktan sonra ayrılabiliyor.
Muğla Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik, Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde bulunan Sedir Adası'nın yılda 120 bin ziyaretçi ağırladığını, adanın Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi'nden sonra en çok ziyaret edilen yer olduğunu söyledi.
Gökova Körfezi'nde bulunan, Akyaka ve Marmaris'ten teknelerle gidilebilen Sedir Adası'nda ziyaretçilere çağdaş bir ortamda hizmet vermek için çalıştıklarını belirten Çelik, "Sedir Adası'na gelen ziyaretçi sayısı her yıl artıyor.
Biz tarihi ve kültürel mirasın ayaklanması için ada içerisinde bulunan tarihi tiyatroda yılın belirli dönemlerinde kültürel etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Buradaki tiyatronun ayaklanmasıyla ziyaretçi sayısı ve harcama miktarı daha da artabilir" dedi.
Marmaris-Gökova karayolunun 20. kilometresinden Çamlı köyüne dönen ziyaretçiler, yaklaşık 5 kilometrelik bir yolculuğun ardından köy iskelesine ulaşıyor. Burada kişi başı 20 lira ücret ödeyen ziyaretçiler, tekneye binerek adaya doğru yol alıyor.
Yaklaşık 20 dakikalık bir yolculuğun ardından adaya ulaşan ziyaretçiler, burada 15 lira daha ödüyor. '"Müze Kart"ı bulunanlardan ise girişte ücret alınmıyor. Adadaki şezlong ve şemsiyelerden ücret ödemeden yararlanan ziyaretçiler tuvalet, duş, soyunma kabini ve yiyecek içecek ihtiyacını buradan karşılayabiliyor.
Akyaka Mahallesi'nden turlara katılan ziyaretçiler ise koylarda verilen yüzme molasının ardından yaklaşık 2 saatlik yolculuğun ardından Sedir Adası'na ulaşıyor.
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Arda Güler'in 2 asisti Madrid'e yetmedi
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- Ankaralı Turgut hayatını kaybetti!