Patateste kanser tehlikesi

Patateste kanser tehlikesi
24 Mart 2016 Perşembe, 13:11
Patateste kanser tehlikesi
Bazı yiyeceklerin buzdolabında saklanması hem dayanma süresini hem de lezzetini arttırır. Ancak patatesi buzdolabına koymak sağlık için oldukça zararlı... Gıda Standartları Ajansı'na göre asla buzdolabına koymamanız gereken yiyeceklerin başında patates geliyor...
Patateste kanser tehlikesi
Mirror.co.uk'in haberine göre yapılan açıklama şu şekilde: "Buzdolabına konulduğunda patatesin içerisindeki nişasta şekere dönüşür. Fırında veya yağda pişirildiğinde ise bu şekerler asparajin adı verilen amino asit ile birleşir ve zehirli bir kimyasal olan akrilamid üretilmesine yol açar."...
Patateste kanser tehlikesi
Çiğ patates serin ve kuru yerde saklanmalıdır ancak buzdolabına konulmamalıdır...
Patateste kanser tehlikesi
Akrilamid nedir? Akrilamid, kağıt, boya ve plastik üretiminde endüstriyel amaçlarla kullanılan bir kimyasaldır...
Patateste kanser tehlikesi
Akrilamid neden tehlikelidir? Akrilamidin kanserle ilişkili olduğuna dair araştırmalar vardır. Yapılan araştırmalarda akrilamide maruz kalan deneklerde çeşitli kanser türlerine rastlandığı görülmüştür.

En Çok Okunan Haberler