Patateste kanser tehlikesi
Bazı yiyeceklerin buzdolabında saklanması hem dayanma süresini hem de lezzetini arttırır. Ancak patatesi buzdolabına koymak sağlık için oldukça zararlı...
Gıda Standartları Ajansı'na göre asla buzdolabına koymamanız gereken yiyeceklerin başında patates geliyor...
Mirror.co.uk'in haberine göre yapılan açıklama şu şekilde:
"Buzdolabına konulduğunda patatesin içerisindeki nişasta şekere dönüşür. Fırında veya yağda pişirildiğinde ise bu şekerler asparajin adı verilen amino asit ile birleşir ve zehirli bir kimyasal olan akrilamid üretilmesine yol açar."...
Çiğ patates serin ve kuru yerde saklanmalıdır ancak buzdolabına konulmamalıdır...
Akrilamid nedir?
Akrilamid, kağıt, boya ve plastik üretiminde endüstriyel amaçlarla kullanılan bir kimyasaldır...
Akrilamid neden tehlikelidir?
Akrilamidin kanserle ilişkili olduğuna dair araştırmalar vardır.
Yapılan araştırmalarda akrilamide maruz kalan deneklerde çeşitli kanser türlerine rastlandığı görülmüştür.
En Çok Okunan Haberler
- THY krizi büyüyor
- CHP'ye yeni transferler: Rozeti Özel takacak
- Oya Tekin’den Cumhurbaşkanı Başdanışmanına tepki
- Emre Belözoğlu'ndan maç sonu tepki
- Erdoğan, Özgür Özel ile bir araya geldi!
- İsmailağa ikiye bölündü!
- 'Kanal İstanbul projesi' karara rağmen sürüyor
- Cumhurbaşkanı Başdanışmanından provokasyon!
- Yandaş ‘gazeteci’den tepki çeken çıkış
- 'Şu an Cumhur İttifakı'nda mısınız' sorusuna yanıt