Vücudunuzu son bahara hazırlamanın yolları

Vücudunuzu son bahara hazırlamanın yolları
25 Ağustos 2014 Pazartesi, 12:03
Vücudunuzu son bahara hazırlamanın yolları
Şişli Florence Nightingale Hastanesinden, beslenme ve diyet uzmanı Tuba Kayan Tapan, sonbahara vücudumuzun hazırlanmasından, yaz kilolarının verilmesine kadar bir sonbahar-beslenme rehberi sunuyor;
Vücudunuzu son bahara hazırlamanın yolları
Omega 3 depresyonu önlüyor Balıkta, cevizde ve sebzelerden semiz otunda bolca bulunan omega 3 depresyonu önlediği gibi, depresyon tedavisinde kullanılmaktadır. Sonbahar ayları balıkların da bollaştığı aylardır, dolayısıyla haftada 3 gün balık tüketimi günlük omega 3 gereksinimini karşılayacaktır.
Vücudunuzu son bahara hazırlamanın yolları
B12 eksikliğine dikkat! Sonbahar aylarında beslenmenizde protein içeriği yüksek besinlenmek, hem üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği gibi aynı zamanda, omega 3 ve B 12 vitamini içermesinden dolayı, oluşabilecek, depresyon ve bunalım halini ortadan kaldırmada yardımcı olacaktır.
Vücudunuzu son bahara hazırlamanın yolları
Antioksidandan zengin beslenerek dinç kalın Selenyum eksikliği depresyona neden olabilir. Yumurta, tam tahıllar, brezilya fındığı ve ton balığı ise selenyum zengini besinlerdir. C vitamimi de iyi bir antioksidandır. Kuşburnu, turunçgillerden, domates, biber, maydanoz, soğan, kırmızı ve mor meyveler, yeşil biber, brokoli ve yeşil salatalar C vitamin almanızı sağlayacak besinlerdir.
Vücudunuzu son bahara hazırlamanın yolları
En az8 bardak su Sonbahar aylarında toksin atımını hızlandırmak ve vücudumuzu canlandırmak için günlük en az 8 su bardağı su içilmelidir.
Vücudunuzu son bahara hazırlamanın yolları
Kalsiyum Süt ve süt ürünleri yalnızca protein sağlamaz, aynı zamanda kalsiyum içeriği sayesinde de kilo kontrolü sağlar. Yapılan çalışmalarda, kalsiyum alımı ve süt ürünlerinin tüketiminin arttırılması, kilo alımını engellediğini göstermiştir.
Vücudunuzu son bahara hazırlamanın yolları
Peki yaz kiloları ne olacak? Özellikle yazın alınan kilolar verilmek isteniyorsa, liften zengin kurubaklagiller, sebzeler, kinoa, tahıllar(bulgur) ve meyveler tüketilmelidir. Yüksek miktarda lif ve protein içermesi, özellikle kilo kontrolü için oldukça önemlidir. Hem tok tutar hem de abdominal yağlanmanın azalmasına neden olur.
Vücudunuzu son bahara hazırlamanın yolları
Kinoa Yazın alınan kiloların sonbaharda verilmesi için kinoa ile yapılan salatalar, ya da kinoa pilavı yapılabilinir. Ayrıca gluten içermediğinden dolayı, gluten intoleransı olanların da rahatça tükebildiği bir besindir.
Vücudunuzu son bahara hazırlamanın yolları
Guava, Pembe greyfurt ve avokado Guava antioksidan meyvelerden biridir. Içinde yüksek oranda likopen ve C vitamini bulunur. Özellikle kırmızı veya pembe etli guavalar likopenden zengindir. Pembe greyfurtta antioksidandan oldukça zengindir. Avakado antioksidan olan E vitamininden oldukça zengindir.

En Çok Okunan Haberler