Anadolu lezzeti: Pöç kebabı nasıl yapılır?
Türk mutfağının zengin mirası içinde özel bir köşe kaplayan pöç kebabı, Anadolu'nun binbir lezzetini bir araya getiriyor. Etin dansı, baharatların ustaca serpiştirilmesi ve özgün pişirme teknikleriyle pöç kebabı, her lokmasında bir şölen sunuyor. Sofralarınıza bu eşsiz tatla renk katmaya hazır mısınız?
Pöç kebabı, her lokmasıyla bir hikaye anlatan, geleneksel lezzetlerin en özel halidir. Doğru malzemeler, özenle hazırlanan et ve sıra dışı baharatlarla bu eşsiz kebap, sofranıza unutulmaz bir lezzet serüveni getiriyor.
Malzemeler
- dana pöç, kalın dilimlenmiş 1.5 kilo (kg)
- soğan, ince dilimlenmiş 4 adet
- sarımsak, dilimlenmiş 4 diş
- havuç, soyulmuş, iri doğranmış 2 adet
- domates, iri doğranmış 2 adet
- Sarımsaklı Et Çeşnisi 1 paket
- ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı
- su 1 + Yarım su bardağı
- ince kıyılmış maydanoz 3-4 dal
Pöç Kebabı Nasıl Yapılır?
Derin bir kapta 2 yemek kaşığı su, ayçiçek yağı ve çeşniyi karıştırıp, pöçleri ilave edin ve sosu iyice yedirin.
Geniş bir tencerenin altına soğanları dizip, üzerine soslanan pöçleri dar kısımları aşağıya gelecek şekilde sıkıca dizin. Domates, havuç ve sarımsakları ilave edip, üzerine su gezdirin.
Kısık ateşe alıp, kapağı kapalı olarak 4 saat pişirin.
Üzerine maydanoz ile servis edin.
Etiketler:
#Pöç kebabı
#tarif
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- 'Seküler müdür kalmadı'
- Arda Güler'in 2 asisti Madrid'e yetmedi