Aynı yemeklerden sıkılanlara... İspanyol mutfağının sevilen lezzeti Pisto Manchego tarifi...
Pisto Manchego, sebzelerin muhteşem uyumu ve baharatların eşsiz dokunuşu ile sofralarınıza renk katacak. İspanya'nın geleneksel tariflerinden ilham alarak hazırlanan Pisto Manchego, pratik yapımı ile dikkat çekiyor...
Sofralarınıza yeni bir soluk getirmek isteyen ve aynı tür yemeklerden sıkılan lezzet tutkunları için harika bir önerimiz var! İspanyol mutfağının enfes bir lezzeti olan "Pisto Manchego" sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlıklı ve besleyici içeriğiyle de öne çıkıyor.
MALZEMELER
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy kabak
2 adet büyük boy kırmızı biber
2 adet büyük boy domates
1 adet büyük boy soğan
2-3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı olarak rendelenmiş peynir (Manchego veya benzeri bir peynir çeşidi)
YAPILIŞI
Patlıcanlar ve kabaklar küp şeklinde doğranır. Kırmızı biberler ve soğan da doğranır. Sarımsaklar ezilir veya ince ince doğranır. Domatesler küçük küpler halinde doğranır.
Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenip yumuşayana kadar kavrulur.
Soğanlar yumuşadıktan sonra doğranmış patlıcan, kabak ve kırmızı biberler eklenir. Sebzeler yumuşayana ve hafif renk alana kadar kavrulur.
Ardından doğranmış domatesler eklenir. Tuz ve karabiberle tatlandırılır.
Sebzeler yumuşayıp suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirilir. Karışım koyulaşmalı ve sebzeler tamamen pişmeli.
Pişen Pisto Manchego servis tabağına alınır. Üzerine isteğe bağlı olarak rendelenmiş peynir veya yumurta eklenebilir.
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Arda Güler'in 2 asisti Madrid'e yetmedi
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü