Çay saatlerinde misafirlerinizi ağırlarken, börek veya poğaça gibi ağır besinlerin yerine daha hafif lezzetler arıyorsanız Kinoalı kısır tarifi tam size göre!
KİNOALI KISIR TARİFİ
Kinoa Kısırı İçin:
- 1/2 su bardağı Nbeyaz kinoa
- 1/2 su bardağı Nkırmızı kinoa
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 adet Npembe domates (küp doğranmış)
- 7 dal taze soğan
- 1/2 Demet taze nane
- 1/2 demet maydanoz
- 1,5 çay kaşığı pul biber
- 1,5 çay kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
Karpuz Bruschetta İçin:
- 1 dilim karpuz
- 1 dilim baget ekmeği
- 2 yaprak taze fesleğen (kıyılmış)
- 1,5 yemek kaşığı taze beyaz peynir (sürülebilir)
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yapılış
- Kinoa kısırını hazırlamak için; beyaz ve kırmızı kinoayı 20 dakika ılık suda bekletin. Suda bekleyen kinoaları yıkayıp, suyunu süzdürün.
- Tencerede su ve kinoaları suyunuçekene dek haşlayın. Geniş bir tepsiye alıp oda sıcaklığında ılıtın.
- Kinoa ılıdıktan sonra salça, zeytinyağı, limon suyu, tuz, pul biber, sumak, nar ekşisi ile birlikte karıştırın.
- Doğradığınız domates ve yeşilliklerle birlikte harmanlayıp servis tabağına alın.
- Karpuz bruschetta için, karpuz dilimini küçük küpler halinde doğrayın. Kıyılmış fesleğen ile birlikte karıştırın.
- Ekmeği zeytinyağı ile yağlayıp tavada kızartın. Üzerine taze beyaz peyniri sürün.
- Fesleğenli karpuz küplerini de ekmeğin üzerine yerleştirip nar ekşisi gezdirin.
- Bruschettayı kinoa kısırının üzerine yerleştirip servis edin. Afiyet olsun!