Mısır ekmeği, geleneksel tatların vazgeçilmezi olmanın yanı sıra, pratikliğiyle de mutfakta zaman kazanmanızı sağlıyor. İşte, Pratik mısır ekmeği tarifi...

MISIR EKMEĞİ TARİFİ
Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket piyale kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılış
- Karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, tuz, şeker ve yoğurdu alalım. Mikserle güzelce çırpalım.
- Üzerine kabartma tozu, un ve mısır ununu ekleyelim.
- Hamurumuzu tekrar güzelce karıştıralım. Hamuru yağlanmış baton kek kalıbımıza döküp üzerini düzeltelim.
- Ekmeğimizi ilk 10 dakika önceden ısıttığımız 200 derece fırında daha sonra 180 derece fırında 35-40 dakika pişmeye bırakalım.
- Nefis mısır ekmeğimiz hazır, deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.