Kutlama sofralarına kolay ve farklı bir meze arayışındaysanız bu tarif tam da aradığınız tarif olacak. İşte, Nar Ekşili Labneli Soğan Mezesi Tarifi...
NAR EKŞİLİ LABNELİ SOĞAN MEZESİ TARİFİ
Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı ceviz
- 1/2 su bardağı nar ekşisi
- 1,5 su bardağı labne
- 1 tutam nar taneleri
- 1 tutam Antep fıstığı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılış
- Nar ekşili labneli soğan mezesi için soğanları iri küpler halinde kesin ve geniş bir tavada tuz ekleyerek zeytinyağı ile dışları renk alıp hafifçe yumuşayana kadar orta ateşte soteleyin.
- Soğanlar kızarınca tavaya iri parçalar halinde cevizi ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin ve son olarak nar ekşisi de ekleyip bir taşım kaynatın.
- Karışımı bir kaseye aktarın ve 2-3 dakika ılınması için bekletin. Son olarak labneyı ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.
- Mezenin üzerini nar taneleri, file Antep fıstığı parçaları ve zeytinyağı ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.