Nefis mıhlama tarifi: MasterChef mıhlama nasıl yapılır?
MasterChef 2024 sezonunda şefler tarafından yarışmacılardan istenen Simit Kebabı tarifi merak edildi. Peki, MasterChef mıhlama nasıl yapılır?
Karadeniz mutfağından tüm Türkiye’ye yayılan, mısır unu ve peynirin enfes uyumuna tereyağının zengin lezzetinin eklendiği mıhlama, yemekseverlerin favorisi olmaya devam ediyor. Bu eşsiz lezzet, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor ve sofraların vazgeçilmezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Peki, MasterChef mıhlama nasıl yapılır? İşte, nefis mıhlama tarifi...
MIHLAMA TARİFİ
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su
1 su bardağı Trabzon peyniri
MIHLAMA YAPILIŞI
Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin.
Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.
Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin.
Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.
Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği