Orta Doğu mutfağı, zengin baharatlarla dolu tarifleri ve birbirinden farklı lezzetleri ile ünlüdür. Ancak bu mutfağın derinliklerinde, daha az bilinen ama bir o kadar da lezzetli yemekler yer alır. Musakhan Roll, bu tariflerden biridir. İşte, Musakhan Roll tarifi...

MUSAKHAN ROLL TARİFİ
Malzemeler
- 4 adet ince lavaş ekmeği
- 500 gram kemiksiz tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sumak
- 1 büyük soğan, ince dilimlenmiş
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz, damak tadına göre
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
- Taze nane ve yoğurt (servis için)
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü küçük parçalara ayırın ve tavada zeytinyağı ile kızartın. Tavuklar altın rengine dönene kadar kavurun.
- İnce dilimlenmiş soğanları tavuğa ekleyin ve karamelize olana kadar pişirin. Sumak, tarçın, karabiber ve tuzu ekleyin, ardından karışımı iyice harmanlayın.
- Lavaş ekmeklerinin üzerine tavuklu karışımı eşit olarak paylaştırın. İsteğe bağlı olarak dolmalık fıstık serpiştirin.
- Lavaşları sıkıca sararak rulo haline getirin. Ruloları tavuk suyu ile hafifçe ıslatın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
- Musakhan Roll'u sıcak olarak, yanında taze nane yaprakları ve yoğurt ile servis edin.