Portekiz mutfağı Avrupa'da çok bilinmeyen ancak enfes lezzetleri bünyesinde bulunduran bir mutfaktır. Özellikle tatlılarıyla ağızlarda şölen tadı bırakan Portekiz mutfağından Toucinho do Ceu tarifi yapacağız.

TOUCINHO DO CEU TARİFİ
Malzemeler:
- 200 gram badem unu
- 200 gram toz şeker
- 6 adet yumurta sarısı
- 2 adet bütün yumurta
- 100 ml su
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı (kalıbı yağlamak için)
- Pudra şekeri (servis için)
Yapılışı:
- Bir tencerede şeker ve suyu karıştırarak şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın.
- Şerbeti ocaktan alıp ılımaya bırakın, ardından içine badem ununu ekleyerek iyice karıştırın.
- Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın. Tarçın ve limon kabuğu rendesini ilave edin.
- Karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 160°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığına geldiğinde üzerine pudra şekeri serperek servis edin.