Ustasından reyhan şerbeti tarifi
Yaz aylarının bunaltıcı sıcağında, serinletici ve doğal bir içecek arıyorsanız, reyhan şerbeti tam size göre! Bu enfes şerbet tarifi, hem lezzeti hem de ferahlatıcı etkisiyle vazgeçilmeziniz olacak. İşte ustasından, adım adım reyhan şerbeti tarifi...
Bu kolay ve pratik tarif ile hazırlayacağınız reyhan şerbeti, yaz aylarında size ve sevdiklerinize serinletici bir mola sağlayacak. Doğal ve sağlıklı içeriğiyle de gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Malzemeler
- 1 demet taze reyhan
- 1,5 litre su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)
- 3-4 adet karanfil (isteğe bağlı)
Hazırlık
Reyhanı Hazırlayın: Taze reyhanları iyice yıkayın ve saplarından ayırın. Reyhan yapraklarını geniş bir kaba alın.
Kaynatın: 1,5 litre suyu bir tencerede kaynatın. Su kaynadıktan sonra altını kapatın ve reyhan yapraklarını suya ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
Şekeri Ekleyin: Demlenen reyhan suyu henüz sıcakken, toz şekeri ekleyin ve iyice karıştırarak erimesini sağlayın. Şeker tamamen eridikten sonra limon suyunu ve limon tuzunu ekleyin. Limon tuzu, şerbete ekstra bir ferahlık katacaktır ancak tercih etmeyenler kullanmayabilir.
Soğutun: Şerbet oda sıcaklığına geldiğinde, buzdolabına kaldırarak iyice soğumasını bekleyin. Şerbetin tam lezzetini alması için en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
Servis Edin: Soğuyan reyhan şerbetini süzgeç yardımıyla süzerek bardaklara doldurun. Dilerseniz, servis ederken içine birkaç buz küpü ve taze reyhan yaprağı ekleyebilirsiniz.
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- Colani’nin arabası
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Milletvekilleri Genel Kurulu terk etti!
- Erdoğan'dan Suriyeliler açıklaması
- 'Bıyık altından gülüyorsunuz'