Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 42,48
Euro 49,48
Sterlin 56,66
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.798,57
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Hilal Köse / Cumhuriyet
Adalet de ‘balon’ oldu (24.06.2016) Adalet de ‘balon’ oldu (24.06.2016) Baloncuyu öldüresiyle döven zabıtaları kurtarma çabası...
Bu devran böyle gitmeyecek Bu devran böyle gitmeyecek Gezi direnişinde yaralanan ve yakınlarını yitirenlerin tek istekleri var: Adalet. “Tarihe not düşüyoruz” diyorlar, “Gelecek nesiller görecek yaşam için direndiğimizi. Bu devran böyle gitmeyecek ki.”
Motosiklet sürücüsünü öldüren emniyet müdürü kurtuldu Motosiklet sürücüsünü öldüren emniyet müdürü kurtuldu Emniyet Müdürüne, meşru müdafaa sınırını heyecan ve korku nedeniyle aştığı gerekçesiyle ceza verilmedi.
Hükümlü hücreyi evi zannediyor, dışarı çıkmak istemiyor Hükümlü hücreyi evi zannediyor, dışarı çıkmak istemiyor Ankara 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde hükümlü Gömi, hakkında farklı teşhislerin yer aldığı çok sayıda rapor var. Şizofren olduğunu gösteren değerlendirmeler ise çoğunlukta.
Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde kitap yasağı Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde kitap yasağı Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlüler, koğuşlarında 10 kitaptan fazlasını bulunduramayacak.
Dilek Doğan'ı vuran işkenceci Dilek Doğan'ı vuran işkenceci Bugüne dek soruşturma kaydı olmayan Dilek hakkında, vurulduğu gün soruşturma açıldı.
Oğullarının cenazesini bekleyen aileye AYM’den şok karar Oğullarının cenazesini bekleyen aileye AYM’den şok karar Anayasa Mahkemesi (AYM), Rojava’da 21 Eylül 2015’te yaşamını yitiren Aziz Güler’in cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi için tedbir kararı isteyen baba Mehmet Güler’in başvurusunu bir günde reddetti.
Taciz, sömürü, tecrit Taciz, sömürü, tecrit LGBTİ birey C.Y, bir yıl kaldığı Maltepe Cezaevi’nde yaşadıklarını anlattı
İşkenceye devlet koruması İşkenceye devlet koruması Türkiye’de işkence mağdurlarının davası yıllarca sürüyor. Uzun yargılama süreçlerinden sonuç alamayan işkence mağdurları, bir de haklarında açılan davalarla yıldırılmak isteniyor.
Vahşeti izlemişler Vahşeti izlemişler Onur Önal’ın cezaevinde gördüğü vahşetin görüntüleri ortaya çıktı. Eğer o görüntüler sonrası cezaevi yönetimi olaya müdahale etseydi belki de Onur bugün hayatta olacaktı
Elisa’nın Gezi zaferi Elisa’nın Gezi zaferi Gezi Direnişi’nde sığındığı SDP binasında gözaltına alınan ve sınır dışı edilen Fransız öğrenci Elisa Marianne Couvert’e İçişleri Bakanlığı 10 bin TL ödeyecek.
Fişlemeye ‘zırh’ Fişlemeye ‘zırh’ Otelde kalan sıradan bir kadından, siyasi davalarda görev alan avukatlara dek, neredeyse herkesi mağdur eden, fişleyen, KİHBİ Dairesi Başkanlığı, hukukçulara göre yasal dayanağı olmayan bir yönerge ile çalışıyor.
Erkek arkadaşıyla otelde kalan kadına polis tacizi Erkek arkadaşıyla otelde kalan kadına polis tacizi İş kadını A.G erkek arkadaşıyla bir otelde kaldı. Güvenlik kayıtlarına giren bu bilgiyi kullanan bir polis kadını tacize başladı. ‘İki erkekle kaldın’ diye şantaj yaptı. Yargı örnek karar verdi: Gizlilik ihlal edilmesin.
20 yıldır her cumartesi 20 yıldır her cumartesi Cumartesi Anneleri’nin ilk eyleminin üzerinden tam 20 yıl geçti. Hasan Ocak’ın ailesi ilk günden beri Galatasaray Meydanı’nda mücadele ediyor.
İşkence delilleri Allah’a ‘Emanet’ İşkence delilleri Allah’a ‘Emanet’ Gözaltında işkencenin ardından intihar eden ODTÜ’lü mimar Onur’un davasında Adli Emanet’teki dosya kayıp.
Onur’u ölürken tahliye etmişler Onur’u ölürken tahliye etmişler Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi’nde gördüğü şiddet sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Onur’un annesi Nurcan Önal, oğluna bir veda bile edemeyişine öfkeli.
Binlerce adaydan sadece 3’ü malını açıkladı Binlerce adaydan sadece 3’ü malını açıkladı Milletvekili adaylarına ve tüm siyasi partilere çağrı: “Kendinizin ve birinci dereceden yakınlarınızın mal varlıklarını, şirket ortaklıklarını açıklayın. Seçim kampanyası bütçenizin kaynağını da açıklayın. 108 ülkede bu bilgiler halka açık.”
Günün kahramanı, her yere yetişti Günün kahramanı, her yere yetişti Taksim Meydanı’daki ilk barikata ulaştığımda, basın kartım memurdan, amire elden ele dolaştı.
Zaytung haberini bir vali bir de yargıç ciddiye aldı Zaytung haberini bir vali bir de yargıç ciddiye aldı Gündemdeki olayları mizahi bir bakış açısıyla haberleştiren Zaytung’un dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’la ilgili tweet’ini paylaşan Meral Tutcalı, 1 yıl 2 ay hapis cezasına mahkûm edildi.
Sürgün yolunda 8 ayda 1745 km yol Sürgün yolunda 8 ayda 1745 km yol Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde zabıta memuru Coşkun Ergün, Menderes Türel’in başkanlığı döneminde son 8 ayda, 5 kez “sürüldü.”
Devlet Murat’ı sildi Devlet Murat’ı sildi 1995 yılında gözaltındayken kaybedilen Murat Yıldız’ın dava dosyası da imha edilmiş.
Öğrenciler Budist tapınağı istedi Öğrenciler Budist tapınağı istedi İT Ü Rektörü Mehmet Karaca’nın, kampusa cami planı ve ‘İsterlerse sinagog da açarız’ sözleri üzerine öğrenciler Budist tapınağı için imza kampanyası başlattı.
14 yaşındaki kızın beresi suç sayıldı 14 yaşındaki kızın beresi suç sayıldı Gazi Mahallesi’nde polisin gaz bombasıyla başından yaraladığı 14 yaşındaki D.G’nin dedesi Ahmet Akdemir, “Polisler hastanede teyzesini de gözaltına aldılar” dedi.
‘Ölmek istiyorum’ ‘Ölmek istiyorum’ Gezi Direnişi’nin ilk kaybı 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın davası, aile için ıstırapa dönüşmüş durumda. Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen 6. duruşmada baba Ali Ayvalıtaş ve yakınları darp edildi.
Kameraların görmediği noktada şiddet var Kameraların görmediği noktada şiddet var TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun raporuna göre Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi’nde 15 yaşındaki Onur Önal’ın ölümüne, infaz koruma memurlarının dikkatsizliği ve idarenin ihmali neden oldu.
Cezaevlerinde imamla rehabilitasyon dönemi Cezaevlerinde imamla rehabilitasyon dönemi Sanat atölyelerinin kapandığı bazı cezaevlerine 4’er imam atandı.
Umudunu mavi kuşa bağladı Umudunu mavi kuşa bağladı 16 yaşındayken demir parmaklıkla tanışan Serhat Tuğan, 24 yıldır içeride. Ailesi onun başkasının işlediği suçlar nedeniyle mahkûm edildiğini söylüyor. Yeniden yargılama için yaptıkları tüm girişimler ise sonuçsuz kaldı. Anne Semiha Tuğan son umudunu maviş kuş dediği Twitter’a bağladı.
Deniz’in mirası gençlerle buluşacak Deniz’in mirası gençlerle buluşacak 68 kuşağının devrimci önderi Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anısını, devrimci mücadeleye kattıkları değerleri yaşatmak amacıyla “Deniz Gezmiş Özgürlük ve Bağımsızlık Vakfı” kuruluyor. Kadıköy’de faaliyete başlayacak olan vakfın açılışının, Denizler’in idam edildiği gün olan 6 Mayıs’a yetişmesi planlanıyor.
Yalnız yaşadı kimsesiz öldü Yalnız yaşadı kimsesiz öldü Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi’nde koğuş arkadaşları tarafından dövülerek öldürülen Onur Önal’ın 15 yıllık yaşamı bir yalnızlık öyküsü. Sahte para davasından hükümlü anne Nurcan Önal oğlunun ölümünü cezaevinde öğrenmiş, özel izinle oğlunun mezarını ziyaret etmiş. Onur’u en son 2 yıl önce gördüğünü söyleyen ağabeyi de o öldüğü gün cezaevindeymiş.

En Çok Okunanlar

İBB davasında mahkemeden ilk tutukluluk değerlendirmesi...
İBB davasında mahkemeden ilk tutukluluk değerlendirmesi... 23 Mart'tan beri tutuklu olan ve hakkında 2 bin 352 yıla kadar hapis cezası istenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu İBB davasında ilk tutukluluk incelemesi yapıldı. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabul edilmesinin üstünden 10 gün geçmesinin ardından yaptığı tutukluluk değerlendirmesinde, 105 kişinin ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
13 yaşındaki çocuğun infazını izlediler...
13 yaşındaki çocuğun infazını izlediler... Şeriatla yönetilen Afganistan'da 13 yaşındaki bir çocuk halka açık şekilde bir kişiyi infaz etti. 80 bin kişi, genç çocuğun şeriat hukukunda “Qisas” olarak bilinen cezayla yapacağı infazı izlemek için spor stadyumunu doldurdu.
Terör elebaşısı şart koşmuş
Terör elebaşısı şart koşmuş Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nda terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’la görüşen heyetin görüşmesinin özet tutanağı okundu. Görüşmenin ayrıntılarını DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit aktardı. Komisyonda görüşmenin tamamının yerine özetinin yayınlanması ise tartışma yarattı.
Ünlü spikerler gözaltına alındı!
Ünlü spikerler gözaltına alındı! Son dakika gelişmesi... Ünlü televizyon spikerleri Ela Rümeysa Cebeci ve Meltem Acet gözaltına alındı. Spiker Hande Sarıoğlu da 'uyuşturucu' operasyonu kapsamında ifade vermeye çağrıldı.
CHP'nin kurultay iptal davasında yeni gelişme
CHP'nin kurultay iptal davasında yeni gelişme Son dakika haberi... CHP’nin 38. Olağan ve 21. Olağanüstü kurultaylarının iptaline ilişkin dosya, Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından istinafa gönderildi.
Ziraat Türkiye Kupası'nda derbi heyecanı!
Ziraat Türkiye Kupası'nda derbi heyecanı! Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un da yer aldığı grup aşamasının kura çekimi yapıldı.
Tutuklanan şüphelinin ifadesi ortaya çıktı
Tutuklanan şüphelinin ifadesi ortaya çıktı Adalar Cumhuriyet Başsavcılığının suç eşyası ve emanet deposundaki 12 silahın kaybolmasına ilişkin tutuklanan zabıt katibi, sadece 2 silahı kendisinin aldığını iddia ederek suçlamaları kısmen kabul ettiğini belirtti.
İmamoğlu'nun avukatlarından mahkemeye başvuru
İmamoğlu'nun avukatlarından mahkemeye başvuru İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan ve 25 Kasım 2025’te kabul edilen iddianame, aradan geçen 10 güne rağmen UYAP sistemine yüklenmedi. İmamoğlu’nun avukatları bu durum üzerine İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’ne resmi başvuruda bulundu.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye