1 Mayıs direniş, 2 Mayıs festival: Her yer direniş her yer festival

“Her yer festival, her yer direniş” sloganıyla bu yıl 1-8 Mayıs tarihleri arasında 9.su düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır programları netleşti 1 Mayıs’ta sokakta direnenler 2 Mayıs’ta İFF açılışlarında buluşacak. Açılışlara ve film gösterimlerine katılım ücretsiz.

Yayınlanma: 02.05.2014 - 14:11
Abone Ol google-news

İstanbul
9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin açılış gecesi 2 Mayıs’ta Şişli Kent Sineması’nda yapılacak. Oyuncu Şenay Gürler’in sunuculuğunu yapacağı geceye Praksis de şarkılarıyla renk katacak. Gecenin filmi ise Reyan Tuvi’nin “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek” olacak.

Ankara
Ankara’daki festival açılışı da 2 Mayıs Cuma günü gerçekleşecek. Saat 18.00’da 1 Mayıs’ta Kızılay’a çıkmak isteyenlere yönelik polis şiddetini kınamak için saat 18.00'da Güvenpark’ta yapılacak açıklamanın ardından festival yürüyüşü ile açılışın yapılacağı Büyülü Fener Sineması’na gidilecek.  ASSA canlı heykel performansıyla sinemada yer alacak, ayrıca müzik dinletisi yapılacak. Açılış filmi ise Çapulcu Zamanlar olacak.

 

1 Mayıs İşçi Bayramı’na ithafen 21 unutulmaz işçi emekçi filmi

 

İzmir
Festivalin İzmir ayağı ise 3 Mayıs Cumartesi saat 18.00’da Alsancak Sevinç Pastanesi önünden İzmir Mimarlık Merkezi’ne yapılacak festival yürüyüşüyle İzmir seyircisiyle buluşacak. Saat 19.00’da müzik dinletisi ile başlayacak etkinlikte, Buca Halkevi Çocuk Korosu, Ahura Ritim Topluluğu ve Praksis sahne alacak. Açılış gecesinin filmi ise “Gecenin Ritmi” olacak.

 

Diyarbakır
Diyarbakır’da 4.sü düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 2 Mayıs Cuma saat 18.00’da Urfa Kapı ile Sümerbank Ortak Yaşam Alanı Amfi Tiyatro arasında yapılacak festival yürüyüşüyle başlayacak ve Diyarbakırlılarla buluşacak. Taylan Yıldız ve Marsis’in şarkılarıyla yer alacağı açılış etkinliğinde Eğitim-Sen Diyarbakır Kadın Meclisi tarafından hazırlanan “Ayna Gördü” filmi gösterilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler