"1 Mayıs kutlamalarında herkes sorumlu davranmalı"

Hak-İş Genel Sekreter Yardımcısı ve 1 Mayıs Kutlama Komitesi Üyesi Mustafa Paçal, 1 Mayıs'in önemine dikkat çekerek, bu sevindirici kazanımın korunması, geliştirilmesi ve herkesin sorumlu davranması gerektiğini kaydetti.

Yayınlanma: 18.04.2010 - 13:56
Abone Ol google-news

Hak-İş Genel Sekreter Yardımcısı ve 1 Mayıs Kutlama Komitesi Üyesi Mustafa Paçal, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs'ın önemine işaret ederek, bu sevindirici kazanımın korunması, geliştirilmesi ve herkesin sorumlu davranmasını istedi. Paçal, bu sorumluluğun yalnızca konfederasyonlara ait olmadığının altını çizerek, hemen her çevrenin bu sorumlulukta davranarak katkı sağlamasının önemini vurgu yaptı. Sorumlu davranışın getirilerinin büyük olduğunun altını çizen Paçal, 1 Mayıs'ın barış ve coşku içinde kutlanması için Hak-İş'in üzerine düşen her türlü katkıyı sağlayacağının kaydetti. Paçal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hak-İş, bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde pek çok sevindirici ilki bir arada yaşamaktadır. Bunlardan ilki 29 yıl aradan sonra ilk kez 1 Mayıs resmi tatil olarak kutlanacak. Hem de geçmiş yasada 'Bahar Bayramı' olarak adlandırılan 1 Mayıs, bu defa tamamı değiştirilerek gerçek tanımına yaraşır bir tanımla 'Emek ve Dayanışma Günü' olarak kutlanacaktır. Hükümetin başlattığı bu sosyal açılımın devam etmesini bekliyoruz."


"Taksim'in kutlamalara açılması tarihi bir adım"

Paçal, ikinci sevindirici gelişmenin ise, 1978'de Valilik tarafından 1 Mayıs kutlamalarına kapatılan Taksim meydanının 31 yıl aradan sonra yine Valilik tarafından 1 Mayıs kutlamalarına açılması olduğunu ifade etti. Taksim meydanının kutlamalara yeniden açılmasının tarihi bir adım olduğunu kaydeden Paçal, bunun demokratikleşme bakımından büyük sevinç yarattığını belirtti. 6 konfederasyonun 1 Mayıs'ı birlikte kutlama kararının sendikal birlik adına yıllardır özlenen bir gelişme olduğuna dikkat çeken Paçal, bunun 1 Mayıs'ın anlamına uygun tarihsel bir gelişme olduğunu vurguladı.

Ayrıca Paçal, emeği ile geçinen tüm çalışanları ve vatandaşları 1 Mayıs'ı barış ve coşku içinde kutlamak için İstanbul Taksim'e çağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler