100 ağaç kesen belediyeye 160 lira ceza

Edirne’nin İpsala İlçesi’nde çevre ve peyzaj düzenlemesi yapan belediye ekipleri, kaldırım kenarında aralarında 40 yaşını geçmiş çınarların da bulunduğu 100’e yakın ağacı kesti. TEMA Vakfının şikayeti üzerine Keşan Orman İşletme Müdürlüğü İpsala Belediyesi’ne ağaç kestiği için değil, önceden kesimi bildirmediği için 160 lira idari para cezası kesti.

Yayınlanma: 25.03.2016 - 12:48
Abone Ol google-news

Edirne’de İpsala Belediyesi geçen Cumartesi günü ilçede yürütülen peyzaj çalışmaları kapsamında aralarında 40 yaşını aşmış çınarların da bulunduğu 100’e yakın ağacı kesti. Haberi alan TEMA Vakfı Edirne Temsilciliği, kaldırımlarda kesilen ağaçları fotoğralayıp Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. Yapılan incelemenin ardından işletme müdürlüğü ağaçların belediye sınırları içerisinde olduğunu ve kendilerinden kesmek ya da sökmek için izin alması gerekmediğini ifade etti.

CEZA KESMEYE DEĞİL, BİLGİ VERMEDİĞİ İÇİN KESİLDİ

Ancak ağaçlarla ilgili yapılacak çalışmalarda belediyenin kendilerine önceden yazıyla bilgi vermesi gerektiği ifade eden işletme müdürlüğü yetkilileri “Ağaç kesimi ya da sökülmesi için izin alması gerekmiyor. Sadece öncesinde bizlere yazıyla bilgi vermesi gerekiyordu. Bunu yapmadığı için İpsala Belediye Başkanlığı’na 160 lira idari para cezası uygulandı” dedi.

TEMA TEPKİ GÖSTERDİ

TEMA Vakfı Edirne Temsilcisi Şirin Çoğal, ağaçların kesilmesine çok üzüldüklerini ifade ederek, “Belediyeye idari para cezası kesildi. Betonlaşan kentlerimizde, yeşil alanların insan yaşamındaki önemi her geçen gün daha fazla artarken, bu konuda özellikle de belediyelere büyük sorumlulukların düşüyor. Belediyelerin yeşil alanlar konusunda gereken hassasiyeti göstermeleri gerekiyor.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI KERMAN: KÖKLERİ ZARAR VERİYORDU

İpsala Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Kerman, kesilen ağaçların köklerinin evlere zarar verdiğini söyleyerek, “Kökleri metrelerce uzunlukta olduğu için yer altında atık su büzlerini parçalamış. Kaldırımlarda patlaklar oluşturmuştur. Ekimi yapıldığı yıllarda yanlış ağaç seçimi nedeniyle ağaçlar kaldırımlara uygun olmayıp yayalara ve bebek arabalarına yer bırakmayacak genişliktedir. İlçemizde doğalgaz çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir. Doğalgaz hattı kaldırımların altından geçtiği için şuanda bu projemizin çalışmaları ağaç köklerinden dolayı durma noktasına gelmiştir. Biz, sadece çalışma yaptığımız kaldırımlarda kesilmesi gereken ağaçların kesim işlemini yapıyoruz” dedi.

'KESİLEN AĞAÇLARDAN MEZAR TAHTASI YAPIYORUZ'

Kesilen ağaçların mezar tahtası olarak kullanılacağını açıklayan Başkan Kerman, “Ağaçlardan mezar tahtası yaptırarak ilçemizde vefat eden vatandaşlarımızın defin işlemlerinde kullanıyoruz. Kesilen her ağacın yerine ilçemize yakışır en uygun ağaçları seçerek ligustrum, ıhlamur türü ağaçların dikimini gerçekleştirerek çevreci misyonunu korumuştur” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler