1000. gün gözaltı ile bitti
15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen’in 9 Kasım 2016’da, Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde başlattığı ve ihraç edilenlerin bugüne kadar devam ettirdikleri “İşimi geri istiyorum” eyleminin bininci günü gözaltı ile sonlandı.
FOTOĞRAF: NECATİ SAVAŞ
İhraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen’in başlattığı ve KHK ile ihraç edilenlerin devam ettirdiği “İşimi geri istiyorum” eylemi bininci gününe ulaştı. Eylemciler, “1000 gündür işimizi geri istiyoruz”, “Yaşasın Yüksel direnişimiz” ve “1000. günde Yüksel direnişine selam olsun” yazılı pankartlar açarak Karanfil Sokak boyunca “İşimizi geri istiyoruz” sloganı ile yürüdü. Yüksel Caddesi’ne dönen eylemciler, eylem yeri olan İnsan Hakları Anıtı’na yaklaşamadan polis ile karşı karşıya geldi. Polis ekipleri; Alev Şahin, Mehmet Dersulu, Selvi Polat, Nursel Tanrıverdi, Nazife Onay, Mahmut Konuk, Acun Karadağ, Nazan Bozkurt ve İlker Işık' ın aralarında olduğu çok kişiyi sürükleyerek gözaltına aldı. Polis ekiplerinin “Alanı boşaltın” uyarısının ardından çevredeki yurttaşlar, alkışlar eşliğinde tepki gösterdi.
Seyyar karakola götürüldüler
Çok sayıda gözaltı işleminin yapıldığı alanda, getirilen dört adet gözaltı aracının dolması nedeniyle bazı eylemcilerin eylem alanı yanına kurulan seyyar polis karakoluna kapatılması dikkat çekti. Seyyar karakolda “İşimizi geri istiyoruz” sloganı atan eylemciler ağzı kapatılarak yeni gelen gözaltı aracına götürüldü.
Eylem’in başladığı günden bugüne yaşananlar şöyle: OHAL’in ardından ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen, 9 Kasım 2016’da, Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde “İşimi geri isitiyorum” eylemi başlattı. Geçen iki haftanın ardından kararname ile işinden olan Semih Özakça, Gülmen’in yanında eyleme katıldı. İhraç edildiğini öğrenen sosyolog Veli Saçılık ve Ankara’da okulunun önünde yapmaya çalıştığı basın açıklamasını İnsan Hakları Anıtı önüne taşıyan Acun Karadağ’ın da eyleme katılmasıyla İnsan Hakları Anıtı önü “İşimizi geri istiyoruz” eyleminin merkezi haline geldi. Gülmen ve Özakça, 9 Mart 2017’de, açlık grevi kararı aldı. Bununla birlikte sanatçı, milletvekilleri, demokratik kitle örgütleri ve yurttaşlar da eyleme destek vermeye başladı. Gülmen ve Özakça, evlerine yapılan polis baskını ile başlattıkları açlık grevinin 76. gününde de tutuklandı. İnsan Hakları Anıtı, Gülmen ve Özakça’nın tutuklanmasının ardından 430 gün süreyle polis bariyerleriyle çevrildi. Anıtın yanına seyyar polis karakolu kuruldu. Seyyar karakol, hâlâ kaldırılmadı |
En Çok Okunan Haberler
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Emekliye iyi haber yok!
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Arda Güler'in 2 asisti Madrid'e yetmedi