10.Filmekimi İstanbul ayağını noktaladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Filmekimi'nin, 8-15 Ekim tarihleri arasında günümüz dünya sinemasının seçkin örneklerini izlettiği İstanbul ayağı sona erdi. Filmekimi, Ekim ayı boyunca Bursa, Konya, Trabzon ve Diyarbakır'da sinemaseverlerle buluşacak.

Yayınlanma: 17.10.2011 - 12:59
Abone Ol google-news

Filmekimi’nin yoğun ilgi gören İstanbul gösterimleri 15 Ekim Cumartesi günü 21.30 seansıyla sona erdi. Onuncu yılında en büyük ilgiyi gören Filmekimi’nde, 8 gün boyunca 4 salon ve 161 seansta gösterilen 40 film, 47 bin sinemaseverle buluştu ve salonlardaki doluluk oranı %99’a ulaştı. Hemen hemen tümü kapalı gişe olan seansların öncesinde gelemeyenlerin yerini “kapmak” için uzun kuyruklar oluştu çünkü bu yılki filmlerin pek çoğunun kalitesi geçen yıllardan yüksekti ve Emek gibi dünyada pek az örneği kalan “görkemli” bir salon kapalıydı.

İlk kez düzenlendiği 2002 yılından bu yana İstanbullu sinemaseverlerden büyük ilgi gören Filmekimi, ilk sekiz senesinde evsahipliği yapan Emek’in yokluğunda Atlas ve Beyoğlu’nun yanı sıra Cinebonus Maçka G-mall ve Nişantaşı City’s sinemaları olmak üzere toplam 4 salonda izleyicilerle buluştu.

Onuncu yılında, Avrupa Birliği programı MEDIA Mundus’un desteği ve Saraybosna, Sofya ve Transilvanya film festivalleriyle işbirliği halinde İstanbul sınırlarını aşan Filmekimi’nin İstanbul’dan uzak ilk hafta sonu İzmir’de gerçekleştirildi. İzmirli sinemaseverlerle ilk kez buluşan ve izleyiciden büyük ilgi gören Filmekimi, 13-16 Ekim tarihleri arasında YKM Cinebonus’ta düzenlendi.

Filmekimi yeni sinema sezonunu müjdelemeye Bursa, Konya, Trabzon ve Diyarbakır’la devam ediyor. 16 filmden oluşan Filmekimi seçkisi 20-23 Ekim’de Bursa Burç ve Konya’da KuleSite Avşar Sineması, 27-30 Ekim’de Trabzon’da Cinebonus Forum Trabzon ve Diyarbakır’da Avrupa Sineması’nda izleyicilerle buluşacak. Bilet fiyatları Bursa, Konya ve Trabzon için 8 TL ve 5 TL (indirimli), Diyarbakır için 5 TL ve 3 TL (indirimli) olarak belirlendi. Biletler, Biletix üzerinden ve gösterimlerin olacağı sinemalardan temin edilebilir.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler