11 ölüme yurt dışı yasağı

Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan ve 11 işçinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin soruşturma kapsamında, şüpheliler için yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Yayınlanma: 19.04.2012 - 19:00
Abone Ol google-news

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Çetin Sözer Doğan tarafından 11 Mart'ta meydana gelen olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheliler hakkında ''yurt dışına çıkış yasağı'' kararı alındığı öğrenildi.

Soruşturma sonucu, çadırlarda kalan işçilerin üşümemek için yerlere serdikleri ve çok hızlı biçimde tutuşabilen bir malzemenin aniden alev aldığı, aynı malzemenin eriyerek kapıyı da kapatması nedeniyle işçilerin dışarıya çıkamadıkları sonucuna varıldığı kaydedildi.

Soruşturmanın tamamlanması için, değişik üniversitelerde görevli 3 kişiden oluşturulan bilirkişi heyetinin yangının çıkış nedenine ilişkin raporun beklendiği ifade edildi.

Olayda sorumlulukları olduğu gerekçesiyle gözaltına alınarak 14 Mart'ta adliyeye sevk edilen 11 kişiden, inşaat firmasının sahibi ve genel müdürü Abdullah Altun, şantiye şefi Erdal Gümüş ile Cem Yıllar, Şaban Bakırcı, Hikmet Tezcan ve Kadir Altun tutuklanmış, 5 kişi de serbest bırakılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler