120 kişi işten çıkarıldı

Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki, British American Tobacco (BAT) firmasına ait sigara fabrikasında işten çıkarılan 120 işçinin başlattığı iş yerini terk etmeme eylemine polis müdahale etti.

Yayınlanma: 11.04.2011 - 21:00
Abone Ol google-news

TEKEL'e bağlı Ballıca Sigara Fabrikasının özelleştirilmesi ile British American Tobacco firmasına 3 yıl önce devredilen işletmede 600 işçiden 120'sinin iş akitlerinin feshi üzerine iş yerini terk etmeme eylemi başlattı. Bunun üzerine, BAT firması yetkililerinin Cumhuriyet Savcılığına müracaat ederek eylem yapan işçilerin nizamiye kapısının dışına çıkarılmasını istedi.

Fabrikanın yemekhanesinde bulunan dışarı çıkmayacaklarını bildiren işçiler polis zoruyla çıkarılarak ilçedeki bir düğün salonuna götürüldü.

Bu arada, fabrika alanının dışında eylemci işçilere destek veren bazı sivil toplum örgütlerinin üyeleri yaşanan olayın üzerine fabrikaya girmek isteyince polis, tazyikli su ve biber gazı sıkarak müdahale etti.

Öte yandan fabrikanın ana giriş kapısı dışarıda bulunan ve işçilere destek verenler tarafından araçlarla kapatılarak içeriye ambulansların giriş çıkışı engellenmek istenildi.
Müdahale sırasında, 3 kişi gözaltına alındı. Biber gazından etkilenen ve fenalık geçiren bazı işçiler ise ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

İşçilerin tahliye edilmesinin ardından, fabrikanın dışında eylemcilere destek veren yaklaşık bir grup sivil toplum örgütü üyesinin fabrikanın önündeki bekleyişleri sürüyor. Yetkililer, fabrikada eylemde bulunan ve daha sonra tahliye edilen işçiler hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler