13. İstanbul Bienali Giriş Sergisi: Agorafobi

13. İstanbul Bienali Giriş Sergisi Agorafobi, uluslararası alanda bienalin girizgahı olarak, 25 Mayıs-27 Temmuz'da Berlin'deki Tanas galerisinde yer alacak.

Yayınlanma: 20.05.2013 - 15:39
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfının (İKSV) yazılı açıklamasına göre, sergi, 13. İstanbul Bienali Küratörü Fulya Erdemci ve İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer eş küratörlüğü ile İstanbul Bienali ekibinden Kevser Güler'in yardımcı küratörlüğünde gerçekleştirilecek.

Agorafobi sergisinde yer alan çalışmalar, 13. İstanbul Bienali'nin kavramsal çerçevesi "politik bir forum olarak kamusal alan" fikrinden yola çıkarak, bir kentin vatandaşlarını doğrudan ilgilendiren sorunlar, mekansal-ekonomik politikalar ve ifade özgürlüğünü tartışacak. Bu kapsamda sergilenen projeler, çeşitli sanatsal stratejiler ve formüller kullanarak özgürlük, sansür/otosansür ve baskı gibi kavramları irdeleyecek.

Agorafobi'de, Jimmie Durham, Freee (Dave Beech, Andy Hewitt ve Mel Jordan), LaToya Ruby Frazier, Amal Kenawy, Lux Lindner, Jose Antonio Vega Macotela, Cinthia Marcelle, Şener Özmen, Proyecto Secundario Liliana Maresca, Christoph Schäfer ve Mierle Laderman Ukeles'in çalışmaları yer alacak. Sergi kapsamında, cumartesi günleri, ziyaretçilerin küratörler ve sanatçılarla buluşabileceği "Diyalog" başlıklı sergi gezileri düzenlenecek.

Tanas, sergide yer alan işlerin görselleri ve Fulya Erdemci'nin bir metninin yer aldığı Agorafobi başlıklı İngilizce-Almanca bir sergi kitapçığı da yayımlayacak. 13. İstanbul Bienali, İKSV tarafından Koç Holding sponsorluğunda "Anne, ben barbar mıyım?" başlığıyla 14 Eylül-10 Kasım'da gerçekleştirilecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler