13 yaşındaki Seyfi 'karne notları kötü' diye canına kıydı

KAYSERİ’de ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki Seyfi Can Keleş dün gece evlerinde canına kıydı. Öğrencinin intiharı nedeniyle okulda bugün karne dağıtımı için planlanan tören iptal edildi, karnelerini alan arkadaşları evine başsağlığına geldi.

Yayınlanma: 22.01.2016 - 10:10
Abone Ol google-news

Olay, merkez Kocasinan İlçesi Mithatpaşa Mahallesi Bulgurcu Sokak’ta oturan 3 çocuklu Keleş Ailesi’nin evinde meydana geldi.

Ailenin ortanca çocuğu olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7-G sınıfı öğrencisi Seyfi Can Keleş, akşam ailesiyle yemek yedikten sonra odasına çekildi. Uzun süre odasından çıkmayan Seyfi Can Keleş, saat 21.00 sıralarında canına kıydı. Duyduğu sesten şüphelenip odaya giren baba Murat Keleş, oğlu Seyfi Can’ın kalorifer borusunda iple asılı gördü. Hemen müdahale edip ipi keserek oğlunu indiren Murat Keleş, 112 Asil Servis’i arayıp yardım istedi. Gelen sağlık ekibi ilk müdahaleyi yaptıkları Seyfi Can Keleş’i, hemen Kayseri  eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Burada tedaviye alınan Seyfi Can Keleş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KARNE TÖRENİ İPTAL EDİLDİ

Karnesinde bazı derslerin zayıf geleceği için canına kıydığı ileri sürülen Seyfi Can Keleş’in ölümü, okulunda arkadaşları ve öğrencilerini yasa boğdu. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda karne dağıtım töreni iptal edilirken, öğrencilere karneleri törensiz verildi.. 7-G sınıfı öğrencileri, karnelerini aldıktan sonra öğretmenleriyle birlikte arkadaşları Seyfi Can’ın evine giderek ailesine başsağlığı diledi.

Seyfi Can’ın notlarının zayıf olduğu için intihar etmiş olamayacağını belirten arkadaşları ve öğretmenleri, onun orta derecede ve sosyal bir öğrenci olduğunu söyledi. Seyfi Can Keleş’in cenazesi, ailesi ve yakınları tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alınarak, toprağa verilmek üzere Sivas’ın Gemerek ilçesine götürüldü.  Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Düşük notlar karşısında cezalandırıcı tutumlardan kaçının


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler