'14 yaşında çocuk darbe mi yapar?'

Çocuklarının okula kandırılarak çağrıldığını söyleyen bir öğrenci velisi, “Kimisine ‘kokteyl var’ denildi, kimisine ‘Fenerbahçeli futbolcu getiriliyor’ denildi” diye konuştu.

Yayınlanma: 26.07.2016 - 20:36
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişiminde Çengelköy Polis Merkezi çevresinde yaşanan olaylar sırasında gözaltına alınan ve tutuklanan Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin aileleri, çocuklarının kandırıldığını söyledi.

Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin velilerinden oluşan bir grup aile, önceki akşam Maltepe Cezaevi önünde bir araya gelerek açıklama yaptı.

‘Biz vatan haini değiliz’

Veli Sabit Çayır, “Biz çocuklarımızı vatana ihanet etsin, darbe yapsın diye göndermedik. Kime teslim ettik, devlete. Sonuç, darbeciyiz. Yok böyle bir şey. Gerekirse bir ay yatarız, iki ay yatarız, bir bedel ödenecekse öderiz, ödemeye de razıyız. Ama bizim çocuklarımız vatan haini değil, darbeci de değil” dedi.

Yurttaşlara seslenen Çayır, “Ben halkımızdan rica ediyorum. Bize herkes darbeci gözüyle bakıyor, değiliz arkadaşlar. Buradaki polis neyse benim çocuğum da aynı. Tankların önüne yattı buradaki ailelerin çoğu, diğer yarısı da dışarıdaydı. 14 yaşındaki çocuk ne darbesi yapar. Tanımını bilmeyen çocuk darbe mi yapar? İnanıyoruz bizim çocuklarımız suçsuz, alet edildiler. Zaten alet edenler de şu anda içerdeler” diye konuştu.

Öğrencilerin okula kandırılarak çağırıldığı söyleyen Uğur Arifoğlu, “Kimisine ‘kokteyl var’ denildi, kimisine ‘Fenerbahçeli futbolcu getiriliyor’ denildi. Cuma günü evci çıkması gerekenler kesinlikle bırakılmadı. Normalde bütünlemeye kalan öğrencilerin cuma günü çıkıp, pazartesi günü sınava girmesi gerekiyordu. Onu da bırakmadılar, sebep olarak, ‘biz sizi cumartesi- pazar burada daha iyi çalıştıracağız’ demişler” ifadelerini kullandı.

10 gündür çocuğundan haber alamadığının söyleyen Döndü Çayır ise “Birisi çıksın bize bir bilgi versin. ‘Şurada’ desin. Bir kere olsun görüştürsün görelim çocuklarımızı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler