15 yıldır "Adaletsiz kaldık" isyanı
15 yıl önce bugün, aynı futbol takımının 14 yaşındaki 3 çocuk futbolcusunun, elektrik kablolarının geçtiği su birikintisinde, onları kurtarmaya çalışan bir başka çocuk futbolcunun babasıyla birlikte akıma kapılarak hayatını kaybettiği trajik olayda yargı süreci hala noktalanmadı.
Ölümlerinin 15. yılında çocuklarını, yan yana gömüldükleri mezarlarında ziyaret eden anneleri, babaları aradan geçen uzun zamana rağmen yargının kesin kararını vermemiş olmasına tepki gösteriyor, aynı şeyi söylüyor; " Adalet istiyoruz"
ARADAN TAM 15 YIL GEÇTİ
Kağıthane'de 3 çocuk ve onları kurtarmak isteyen bir baba, 2002 yılının 17 Ağustos günü, su birikintisinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Aradan tam 15 yıl geçti ama yargı süreci noktalanmadı. Hayatını kaybeden çocukların aileleri aradan geçen bu kadar süreye rağmen ortada kesin bir karar olmamasına isyan ediyor, yargı sürecinin noktalanmasını istiyor.
15 YIL ÖNCE BUGÜN. YİNE YAĞMURLU BİR GÜNDÜ. 3 ÇOCUK FUTBOLCU YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ.
Kağıthane'de bir spor tesisinde 17 Ağustos 2002 tarihinde düzenlenen futbol turnuvasında, yağmur nedeniyle maçın son 10 dakikası oynanamadı. Bunun üzerine her iki takım futbolcuları sahadan çıkıp servis araçlarına yöneldi. Bu sırada Caner Batıgün (14), Orçun Türkyılmaz(14) ve Ufuk Değirmi (14) adlı takım arkadaşları tesis içinde oluşan su birikintisinden geçtiği sırada, açıktaki elektrik kablolarının sızan akıma kapılarak yaşamını yitirdi. Maçı seyretmek için sahaya gelen bir başka çocuk futbolcunun babası Mustafa Eryılmaz da birbirlerine sarılan çocuklara yardım etmek için yanlarına gitti ama o da akıma kapılarak hayatını kaybetti.
Caner, Orçun, Ufuk ile Mustafa Eryılmaz Hasdal Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi.
DAVA DOSYASI YARGITAY'DA
Olayla ilgili dava açıldı. İlk duruşma Şişli 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava dosyası buradan, olayda "birden fazla ölüm" olması sebebiyle görevsizlik kararı verilerek İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi davayı farklı tarihlerde 3 kez karara bağladı. BEDAŞ, Hisar Elektrik ve Günyamaç Spor Kulübü yetkililerinın sanık olarak yargılandığı davalarda verilen cezaları az bulan aileler, her defasında kararlara avukatları aracılığıyla itiraz etti.. Dosya yine son söz için Yargıtayın önündeAncak aradan geçen 15 yıla rağmen kesin kararın açıklanmamış olması ailelerin yüreğini yakıyor. Adalet arayışlarının uzunluğundan şikayet ediyorlar.
AİLELER 15 YIL SONRA ÇOCUKLARININ YANYANA GÖMÜLDÜKLERİ MEZARLARINDA
Ailelerin tam 15 yıldır acıları dinmedi. Bugün de 3 çocuk futbolcu ile onları kurtarmak isteyen Mustafa Eryılmaz'ın ölüm yıldömüydü... Caner'in annesi Sevgi, babası Erdal Batıgün ile Orçun'un annesi Nurten ve Babası Kaşif Türkyılmaz çocuklarının mezarlarının başında geldi, dualar okudu.
"SUÇLULARIN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"
Suçluların biran evvel cezalandırılmasını isteyen Baba Erdal Batıgün, "Bugün kaybettiğimizin çocuklarımızın 15. yıldönümü. Acımız halen aynı. Bizim sıkıntımız 15 yıldır bu dava sonuçlanmadı. Zaman aşımına kısa bir süre kalmasına rağmen dosyamız Yargıtay'da. Yargıtay'dan da ne zaman geleceği belli değil. Biz 15 yıldır adliyelere gidip gelmekten bıktık. Davaya bakan onlarca da hakim değişti. Mahkemenin biran evvel sonuçlanmasını, suçluların da tümünün cezalandırılmasını istiyoruz. Bilirkişi raporlarında suçlunun kimler olduğu belli" dedi.
"BENİM OĞLUMUN HAYALLERİNİ ALDILAR"
Orçun Türkyılmaz'ın annesi Nurten Türkyılmaz ise, "Çok büyük acılar yaşadım. Benim oğlumun hayallerini aldılar. Ne adalet var, ne kanun. 15 yıldır acı çekiyoruz. Benim ağlamadığım gün yok. Ben adalet istiyorum. Benim çocuğumun suçu neydi? Avukatımızda her delil var" diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- Ankaralı Turgut hayatını kaybetti!
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği