16 yaşındaki Emircan Açıkgöz’ün öldürülmesine ilişkin dava görülmeye başladı

Sefaköy’de bulunan İnönü mahallesinde 14 Aralık 2017’de kendilerine ‘Demiroklar’ ile ‘Erenler’ adını veren iki grup arasında çıkan çatışmada vücuduna isabet eden çok sayıda kurşun nedeniyle hayatını kaybeden 16 yaşındaki Emircan Açıkgöz’ün ölümüne ilişkin 11’i tutuklu 23 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görülmeye başlandı. Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Emircan Açıkgöz’ün ailesi, akrabaları ve okul arkadaşları Açıkgöz’ün fotoğrafının basılı olduğu tişörtleri giyerek katıldı.

Yayınlanma: 26.11.2018 - 16:02
Abone Ol google-news

 

Tutuklu sanıkların da hazır edildiği duruşma kimlik tespiti ile başladı.

 ‘Evde eşimi bekliyordum’


İlk olarak tutuksuz sanık Akın Demirok savunma yaptı. Sanık Demirok, olay akşamı eşi ve çocuklarıyla ananesinin evinde olduğunu belirterek, “Saat 9 gibi yeğenim Tolga Demirok bizi alarak evimize getirdi. Çocuğum rahatsızdı. Eşim ve diğer yeğenim Onur Demirok çocuğu alıp doktora gittiler Evde eşimin gelmesini bekledim. Önce eşim sonra yeğenim Onur geldi. O esnada 1,5 dakikalık yoğun silah sesi geldi. Birgün önce mahallede havai fişekler atıldığı için önemsemedim. Eşim ‘birşeyler olmuş herkes balkonda’ dedi. Olay yerine terliklerle gittim. Gittiğimde olay bitmişti. Sanık olduğumu avukatlardan öğrendim. Olayda kesinlikle alakam yoktur” dedi.

 ‘Ateş açtım’

Tutuklu sanık Cenap Alakuş ise savunmasında  olay tarihinde olayın gerçekleştiği yerde olduğunu söyledi. Olay günü tutuklu sanıklardan Feyyaz Eren ve üçüncü bir kişi ile Gazi Mahallesi’nde bulunan bir evde beraber olduklarını aktaran Alakuş, “Evden üçümüz beraber çıktık. İnönü mahallesine gittik. Ben oraları pek fazla bilmem. Feyyaz o sırada bir telefon görüşmesi yaptı. Tam sokağı dönerken üzerimize ateş ettiler. Korkup arabadan atladık. O esnada kendi elimdeki silahla birkaç el havaya ve yere ateş ettim. Sonra silahı yere attım” diye konuştu.

 Eski husumet

Tutuklu sanık Feyyaz Eren savunmasında ‘Demiroklar’ ile husûmetlerinin bir sene önceye dayandığını söyleyerek başladı. “Demiroklar kapımızın önünde uyuşturucu satıyorlardı” diyen Eren, “Bizler buna karşı çıktık. Lokantam Demiroklar tarafından tarandı. İki ailenin büyükleri araya girdi. Barış yaptılar. Bu mekanları kapatarak onlara devrettik. Maddi anlamda büyük hasarlara neden oldu” dedi. Barış sağlanmasına rağmen Demiroklar’ın kardeşine ve yeğenine silahlı saldırıda bulunduklarını aktaran Eren, “Olay günü şoförümün abisi aradı. ‘Seninle konuşmak istediklerim var. Görüşelim’ dedi. Ben adamın silah zoruyla alındığını bilmiyordum. Gittik. Telefonda, ‘şu sokağa gel’ dedi. Tam sokağa girerken mermi yağmuruna maruz kaldık. Kendimizi arabadan aşağı atarak karşılık verdik. Cenap Alakuş yoğun mermiden dolayı silahını düşürdü. Kamyonetin arkadasında Akın, Emrah ve Şahin Demirok’u bir zat gördüm. Bu sırada bize balkonlardan da ateş ediliyordu. Aracımızı görseydiniz ne demek istediğimizi anlarsınız. Pusuya düştük. 40 dükkandan bir kamera kaydı yok mu? Suçlu değiliz” İfadelerini kullandı.

 ‘Olay yerinde değildim'

Tutuklu sanık Tugay Gökçe olayın gerçekleştiği saatten 1 saat önce Emre Demirok’un yengesini eve bırakmak İçin beraber Bahçelievler’e gittiklerini belirterek, “Kapı açılmadı. Çilingir çağırdık. Aradıktan yarım sonra çilingir geldi. Döndüğümüzde olay olmuştu. Polisler tarafından gözaltına alındım” dedi. Mahkeme başkanının olay yerindeki bir araçta sanık Gökçe’ye ait sekiz adet parmak izinin bulunduğunu söylemesinin ardından Gökçe, “Aracımı Tolga Demirok’a emanet olarak vermiştim” diyerek açıkladı.

‘Yavrum size ne yaptı?’

Emircan Açıkgöz’ün babası Hacı Açıkgöz sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Sanıkların yalan ifadeler verdiğini aktaran Açıkgöz, “Emniyet olay günü üzerine düşeni yapmadı. Herkes ‘duymadım, görmedim, bilmiyorum’ diyor. Bu durumda kendi çocuğumu ben vurdum. Benim aracımda 25 kurşun izi vardı Çocuğumda ise 7 kurşun isabet etmiş. dedi.

Duruşma boyunca gözyaşı döken acılı anne Emine Açıkgöz ise beyanında, “Benim evladımı kim vurdu” diyerek isyan etti. Sanıklara dönem acılı anne, “Benim yavrum size ne yaptı?” diye sordu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler