1600 TL talep edilmişti...Ekonomi Bakanı Zeybekçi'den asgari ücret açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci asgari ücretin 1600 lira olacağı iddialarına yanıt verdi.

Yayınlanma: 13.11.2016 - 21:15
Abone Ol google-news

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk-İş) önümüzdeki yıl asgari ücretin 1600 liraya yükseltilmesini isteğiyle ilgili olarak, Türkiye'nin milli gelirine oranla, dünyada en yüksek asgari ücreti olan ülke olduğunu belirterek, "İstemenin sonu yok. Ekonominin realitelerini unutmamak lazım. Zeytini silkelerken dikkat etmek gerekiyor. Dalını, budağını kırmamak lazım ki seneye de zeytin verebilsin" dedi.

Temel atma töreni ve çeşitli açılışlara katılmak için dün Denizli'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bugün ilk olarak önümüzdeki yıl içinde bitirilmesi planlanan ve 76 milyon liraya mal olacak Acıpayam-Çameli Karayolu'nda incelemelerde bulundu.

Karayolu şantiyesinde bilgi alan Bakan Zeybekci, 12 yıldır bitirilemeyen Acıpayam-Çameli Karayolunun 46 kilometrelik bölümünün 2017 yılı içinde bitirileceğini söyledi.

Bakan Zeybekci, daha sonra Çameli İlçesi'ne geçerek kaymakamlığı ziyaret etti.  

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Zeybekci, Türk-İş'in 2017 yılı için asgari ücretin 1600 liraya yükseltilmesini istemesiyle ilgili olarak değerlendirmede bulundu.

Bakan Zeybekci, istemenin sonu olmadığını belirterek, "Şimdi aslında sendikalarımız bunu talep edebilir, bunda bir mahsur da yok. İstemenin sonu yok biliyorsunuz. Ama ekonominin realitelerini de unutmamak lazım. Zeytini silkelerken dikkat etmek gerekiyor. Dalını, budağını kırmamak lazım ki seneye de zeytin verebilsin. Alanı da korumak lazım, o anlamda. Milli gelirine oranla, dünyada en yüksek asgari ücreti olan ülkedeyiz. Bundan şikayet etmek anlamında söylemiyorum ama buna da dikkat etmek lazım" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler