2 bin 213 kişi etkilendi: Valilikten önemli açıklama
Burdur'un Bucak ilçesinde yüzey sularının içme suyuna karışması sonucu 2 depoda oluşan bakteri nedeniyle 2 bin 213 kişi etkilendi. Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin, "Suya klor salarak şehir şebekesinde bulunan bakterilerle mücadele ediyoruz" dedi.
Burdur Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bucak ilçesinde pazar gecesinden bugün saat 15.00'e kadar bulantı, kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye başvuran kişi sayısının 2 bin 213 olduğu belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:
"Bucak ilçe merkezinde 3 Şubat Pazar gecesinden itibaren vatandaşlarımızı etkileyen, çeşitli yakınmalarla hastanelere başvurmalarına neden olan etkenin tespit edilmesi üzerine alınan tedbirler sonucunda 5 Şubat Salı gece saatlerinden bu yana vaka sayılarında azalma gerçekleşmiştir. Bundan sonraki süreçte, daha önce içilmiş olan sudan kaynaklanan rahatsızlıklar görülebilmektedir. 6 Şubat Çarşamba günü saat 15.00 itibarıyla hastaneye başvuran kişi sayısı 2 bin 213, yatarak tedavi altına alınan kişi sayısı ise 21 olup, bunlardan hiçbirisinde hayati tehlike bulunmamaktadır. Rahatsızlıkları hafif düzeyde görülmektedir. Valiliğimizin koordinasyonu altında ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından içme suyu sondaj kuyuları ve su depolarında alınan tedbirler etkili sonuç vermiştir. Başta klorlama çalışması olmak üzere tedbirlerin hassasiyetle uygulanmasına devam edilmektedir. Ayrıca hastanelere başvuran vatandaşlarımıza bilgilendirme broşürü verilmektedir. Bucak ilçe merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın şebeke suyunun kullanımı konusunda daha önce yaptığımız uyarıları dikkate almaları, şebeke suyunu kaynatarak kullanmaları, özellikle el yıkama ve tuvalet hijyeni konusunda duyarlı olmaları, sokaklarda bulunan çeşmelerden su içmemeleri önem taşımaktadır. Rahatsızlık geçiren bütün vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor, Allah'tan acil şifalar diliyoruz."
SULARI KAYNATMADAN İÇMEYİN
İlçede içme suları kesilirken, depolarda ve içme sularında klorlama çalışması yapıldı. Bölgede salgını önlemeye yönelik çalışmalar sürerken, Burdur Valiliği'nden yapılan yeni açıklamada, Bucak'ta mide bulantısı, kusma ve ishal salgını dolayısıyla içme sularında ikinci bir yüksek klorlama yapılacağından, suların kaynatılmadan içilmemesi uyarısında bulundu. Açıklamada, Bucak ilçe merkezimizde içme suyu şebekelerinin temizliği amacıyla su depolarında yüksek düzeyde klorlama yapılacak olup, bugün saat 11.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar suların kaynatılmadan içilmemesi, temizlik ve hijyen konusunda da azami ölçüde hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir denildi.
'BAKTERİLERLE MÜCADELE EDİYORUZ'
Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin de konuyla ilgili bugün yeni bir açıklama yaptı. Tüm köy ve mahalle muhtarlarının da katılımıyla bir güvenlik toplantısı yaptıklarını ve konuyu ele aldıklarını anlatan Yalçın Sezgin, Bugün ikinci kez süper klorlama yapacağız. Yani suya bol miktarda klor salarak şehir şebekesindeki bakterilerle mücadele ediyoruz. Halkı belediye hoparlöründen bilgilendiriyoruz. Şu anda süper klorlama yapıldığı için suda bol miktarda klor var. İçilmesi sakıncalı. İçilmesi gerekiyorsa kaynatılması gerekiyor dedi.
'İKİ KUYUDA KİRLİLİĞİ BULDUK VE DEVRE DIŞI BIRAKTIK'
İçme suyunun tam temizlenmesi için vatandaşların çeşmeleri açarak suyun temizlenmesine ve kokunun gitmesine yardımcı olmalarını isteyen Yalçın Sezgin, Bucak'a içme suyu veren 29 kuyunun suyu laboratuvar ortamında incelendi. İki kuyuda yüzey sularından kaynaklanan yoğun kirlenme olduğu tespit edildi. Evsel atıkların aşırı yağışlarla süzülmeden taban sularına indiği için kirlenmiştir. İlçemizde iki kuyuda kirliliği bulduk ve devre dışı bıraktık. İlçemizin içme suyunu sağlayan daha 20 kuyumuz var. Bunlarda laboratuvar sonuçlarına göre bir kirlilik rastlanmadı. Ayrıca içme sularımızı periyodik şekilde laboratuvar analizini yaptırıyoruz diye konuştu.
'SUYA YATIRIM YAPILMAMIŞ'
Bucak'ta geçmişte içme suyuna yatırım yapılmadığını, en yeni su deposunun 30 yıllık olduğunu vurgulayan Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin, şöyle devam etti
50 yıllık depo var ve yapıldığı tarihi kimse hatırlamıyor. Biz 29 depodan aldığımız suyu depolarda yapılan klorlama ile şehrimize aktarıyoruz. Şehrin içme suyu şebekesi eski tarihli. Yıllarca yatırım yapılmamış, küçük tedbirlerle bugüne kadar gelmiş. Buna ilişkin ciddi anlamda bir çalışma yapmakta yarar var.
En Çok Okunan Haberler
- Op. Dr. Dericioğlu başında poşetle ölü bulundu
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Erdoğan'dan işgale 'isimsiz' tepki
- Suriye'nin yeni başbakanından ilk açıklama
- ‘Hepinize test yapalım, bakalım kim ne kadar geçiyor!’
- Erdoğan'ı protesto eden gençlere işkence iddiasına yanıt