26 Eylül Dil Bayramı etkinliklerle kutlanacak

Türk Dil Kurumu, Dil Bayramı'nı ve Avrupa Diller Günü'nü, "Gündemimiz Türkçe" açık oturumu ve "II. Uluslararası Türk Dili Araştırmalarında Yeni Arayışlar: Yurt Dışındaki Enstitü ve Bölüm Başkanları Çalıştayı" ile kutlayacak.

Yayınlanma: 24.09.2010 - 14:17
Abone Ol google-news

Türk Dil Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk Dil Kurumunun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği doğrultusunda 26 Eylül 1932'de Dolmabahçe Sarayı'nda toplanan I. Türk Dili Kurultayı'nın açılış günü olan 26 Eylül'ün Türkiye'de Dil Bayramı olarak kabul edildiği hatırlatıldı. Açıklamada, Türkiye'nin önerisiyle 2001 yılından itibaren de Avrupa Konseyi 26 Eylül gününü Avrupa Diller Günü olarak kutladığı belirtildi.

Türk Dil Kurumu'nun Dil Bayramı'nı ve Avrupa Diller Gününü gerçekleştireceği iki etkinlikle kutlayacağı ifade edilen açıklamada, gerçekleştirilecek etkinliklerin "Gündemimiz Türkçe" açık oturumu ve "II. Uluslararası Türk Dili Araştırmalarında Yeni Arayışlar: Yurt Dışındaki Enstitü ve Bölüm Başkanları Çalıştayı" olduğu bildirildi.
 

"Gündemimiz Türkçe"

26 Eylül Pazar günü saat 10.00'da Türk Dil Kurumu Konferans Salonu'nda açış konuşmalarının ardından Defne Sarısoy'un yöneteceği "Gündemimiz Türkçe" başlıklı açık oturumda alanlarının önde gelen isimlerinin bir araya geleceği kaydedilen açıklamada, sivil anayasanın dilinden, reklam ve dizilerdeki Türkçeye, gündelik hayatın farklı kesitlerinde yaşayan Türkçenin bugünkü durumunun ele alınacağı, görüş ve önerilerin dillendirileceği kaydedildi.

Açıklamaya göre, oturumun konuşmacıları ve konuşma konuları şöyle:
Prof. Dr. Sami Selçuk "Hukuk Dilinde Türkçe: Sivil Anayasa'nın dili nasıl olmalı?"
Prof. Dr. Ali Atıf Bir "Reklamların dilinde Türkçe"
Defne Sarısoy "Kitle iletişim araçlarında Türkçe"
Faruk Bildirici "Gazetelerin dili ve okur temsilciliği"
Levent Ülgen "Televizyon dizilerinde Türkçe"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler