3 cep telefonuna yasak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, teste tabi tuttuğu ve problemli olduğunu tespit ettiği 3 model cep telefonunun dağıtımına ve satışına yasak getirdi.

Yayınlanma: 07.12.2009 - 13:15
Abone Ol google-news

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nca yapılan ilgili açıklamada test edilen 81 model cep telefonundan 34'ünde etiket silinebilirliği ve adaptörde teknik düzenlemeye bağlı bir takım problemlerin ortaya çıktığı ve Piyasa Gözetimi Laboratuvarı'nda yapılan test sonuçları doğrultusunda güvensizlik tespiti yapılan 3 model cep telefonunun bertaraf işleminin başlatıldığını duyurdu.

Teste dahil olan ancak taşıdıkları risklere göre BTK tarafından satışına yasak getirilen telefonlar ise şöyle:

Cihaz tipi     Marka     Model
PSTN             Minton     SC5938
GSM               Matsu         T828
GSM               Orite           T808

 

Minton: Stoklardaki ürünler imha edildi

Minton'un üreticisi Depa Elektronik, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun ''Minton SC-5938'' modelinin dağıtımına ve satışına yasak getirdiğine yönelik haberlere ilişkin, söz konusu modelle ilgili olarak stoklarında bulunan 100 adet telefonun imha edildiğini bildirdi.

Depa Elektronik'ten yapılan açıklamada, bugün bazı mecralarda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun teste tabi tuttuğu ve problemli olduğunu tespit ettiği 3 model cep telefonunun dağıtımına ve satışına yasak getirdiği ve bu telefonlardan birinin de ''Minton SC-5938'' olduğu ile ilgili haberlerin çıktığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Telekomünikasyon Kurumu'nun çeşitli zamanlarda yaptığı piyasa denetiminde yaklaşık iki yıl önce ''Minton SC-5938'' model telefonun da incelendiği ve ambalaj üzerindeki işaretleme eksikliği yüzünden uygunsuz olarak değerlendirildiği anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

''Bu süre içinde geçen yazışmalardan sonra piyasaya dağıtılan ürünler için son kullanıcılara, gazete ve televizyon ilanları verilerek konu hakkında gerekli duyurular yapıldı. Sonuç olarak stoklarda bulunan 100 adet telefon imha edilmiştir. Bu telefondan şu anda stoklarımızda bulunmamaktadır ve devamı da gelmeyecektir.''


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler