4. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, Kore Ulusal Tiyatrosu'nun gösterisi ile başladı.

Yayınlanma: 18.05.2013 - 08:13
Abone Ol google-news

Ekip, eşyalarını taşıyan tırın Bulgaristan sınır kapısında grev nedeniyle mahsur kalması yüzünden gösterisiyi davulsuz gerçekleştirdi.

Antalya Devlet Tiyatroları (ADT) Müdürü Selim Gürata, gösterinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kore Ulusal Tiyatrosu'nun Cumhuriyet Meydanı'ndaki gösterisiyle başlayan ve Haşim İşcan Kültür Merkezi sahnelerinde 10 gün sürecek festivalde, Ankara, İstanbul, Adana Devlet tiyatroları ile yurt dışından Kore Ulusal Tiyatrosu, Almanya Dortmund Tiyatrosu, Karaganda Kazak Dram Tiyatrosu, Romanya Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu ve İspanya Kulunka Tiyatrosu'nun oyunlar sahneleyeceğini bildirdi.

Gürata, Kore Ulusal Tiyatrosu'nun Almanya'daki gösterilerinin ardından 4. Uluslararası Tiyatro Festivali için Antalya'ya geldiğini ancak ekibinin davullarını ve aksesuarlarını taşıyan tırın Bulgaristan sınır kapısındaki grev nedeniyle Türkiye'ye giriş yapamadığını söyledi.
Gösterinin en önemli parçası olan davul şovunu seyircilere izletemediklerini dile getiren Gürata, "Hiç kimsenin beklemediği bir durumdu" dedi.

Gürata, Kore Ulusal Tiyatrosu'nun yarın akşam Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yine gösteri yapacağını, davulların ve malzemelerin etkinliğe yetişmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile temasa geçtiklerini de sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler