4 milyonluk ‘ahlak bütçesi’
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2015 yılı hedefleri arasında “ahlaki yozlaşmayı önlemek” de yer aldı. Bunun için 27 bin hutbe ve vaaz, 600 konferans, romanlar ve makaleler de planlayan Diyanet, 4 milyon lira harcayacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı, “2015 Performans Programı” yayımlandı. Programda “ahlaki yozlaşmayı önlemeye yönelik” yapılan çalışmalar kapsamında; konuya ilişkin 27 bin hutbe ve vaaz verilmesi, 600 konferans düzenlenmesi, gençler için roman ve makale yazılması bulunuyor. Diyanet yalnızca “ahlak” için toplam 4 milyon lira harcamayı öngörüyor. Pek çok bakanlıkları geride bırakan bütçesiyle dikkat çeken Diyanet, “personelin verimliliğini artırmaya” yaklaşık 8.5 milyon lira, toplumsal sorunların çözümünden etkin rol oynamaya 3.5 milyon lira harcamayı planlıyor.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez: İbret-i alem için o aracı iade edeceğim
Diyanet İşleri Başkanlığı “2015 Performans Programı”nı yayımladı. Programa göre Diyanet, bakanlıkların büyük çoğunluğunu geride bırakan bütçesini son kuruşuna kadar değerlendirecek.
Bir çok konu...
Personelinden cami sayısına ve verilecek eğitimlere kadar pek çok konudan söz edilen programda en dikkat çeken başlıklardan biri “yozlaşmayı önleyici çalışmaları artırmak” oldu. Buna göre, ahlaki yozlaşmaya yönelik hazırlanan hutbe sayısı, 2013 ve 2014’te “0” olarak görülürken, 2015’te 27 bine yükseldi. Ahlaki yozlaşmayı önlemeye yönelik düzenlenen konferans, panel vs ise önceki 2 yılda yine “0” iken 2015’te 600’e ulaştı. Gençlere yönelik konuyla ilgili 2015’te 1 roman, 40 makale, 50 sesli ve görüntülü yayın hedeflendi. Ahlaki yozlaşmayı önlemeye yönelik yayın faaliyetlerine toplam 4 milyon liralık bütçe ayrıldı.
Programda “toplumsal sorunların çözümünde etkin rol almak” performans hedefinde ise 3 milyon 700 binlik bir bütçe toplamı dikkat çekiyor. 2015’te hutbe sayısı olarak 90 bin, basılı yayın olarak 4, makale olarak 120, program sayısı olarak da 100 öngörülüyor.
Bol keseden
Diyanet verimliliği artırmak için 8.5 milyon lira, dünyada objektif İslam algısı oluşturmak ve bu anlayışı yaygınlaştırmaya 1 milyon lira, din hizmetlerini toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak ve etkinliğini artırmak için ise 76 milyon lira, yurtdışı faaliyetleri için de 34 milyon lira, din eğitimi faaliyetleri için ise 61 milyon lira harcayacak.
Diyanetin “bütçe” başlığı altında yazdığı miktarların yanı sıra “bütçe dışı” miktarlar da dikkat çekiyor. Programa göre toplam kaynak ihtiyacı olarak 5 milyar 772 milyon lira gösterilirken, bütçe dışı kaynak ihtiyacı olarak da 29 milyon lira öngörülüyor.
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Arda Güler'in 2 asisti Madrid'e yetmedi
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- Ankaralı Turgut hayatını kaybetti!