4+4+4 sil baştan

4+4+4 eğitim sisteminde revizyona gidiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, il müdürlüklerinden gelen uyarıları dikkate aldı. Buna göre, ders süreleri kısalıyor ve 60 aylıkların okula başlama kararı komisyona bırakılıyor.

Yayınlanma: 01.07.2013 - 12:40
Abone Ol google-news

Uygulamada ortaya çıkan sorunlar, geçen yıl uygulanmaya başlanan 4+4+4 eğitim sisteminde bir kez daha değişiklik ihtiyacı doğurdu.

Buna göre, ders süreleri, yarı yarıya azaltılacak. Veliler, çocuğunu 60 aylıkken okula göndermek istese bile son kararı uzman komisyon verecek.

Vatan gazetesinin haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde oluşturulan komisyon, bir dizi değişiklik üzerinde çalışıyor.

Uygulamada 60 ile 66 aylık çocukların 40 dakikalık ders saatlerine uyum sağlayamadığı, dikkatsizlik gibi sorunların ortaya çıktığı tespit edildi.

Ayrıca 60 ile 66 aylık çocukların yüzde 67'sinin tuvalet eğitiminde sorun bulunduğu ortaya çıktı.

Üst yaş gruplarının Nisan ayında okuma yazma öğrenmesine karşın 60 ile 66 aylık her 5 çocuktan dördü, Nisan'da okumaya geçemedi.

Öğrencilerin ilgi ve becerilerine göre esnek eğitimin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Bir diğer yenilik ise çocukların 60 ile 70 ve 71 ile 84 aylık olmak üzere iki sınıfa ayrılması.

Çocukların klasik sıra düzeninde eğitim yerine minderde eğitim alması da gündemde.

Anadolu Eğitim-Sen'in 2 bin öğretmenle yaptığı anket, 4+4+4 eğitim sistemine öğrencilerin olduğu kadar öğretmenlerin de yabancı olduğunu ortaya koydu.

"Birinci sınıflarda yapılan sistem değişikliğine ilişkin eğitim aldınız mı?" sorusuna her üç öğretmenden ikisi 'hayır' yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler