5 milyon kuş gözlendi

Doğa Derneği Bilim Koordinatörü Süreyya İsfendiyaroğlu, "Dünya kuş gözlem günü ile kuşların beslenme, konaklama, göç rotaları ve yaşam alanlarının korunmasına dikkat çekmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yayınlanma: 11.10.2011 - 12:46
Abone Ol google-news

“Dünya kuş gözlem günü” dünyanın pek çok ülkesinden ve Türkiye’den katılan kuş gözlemcilerinin düzenlediği etkinliklerle kutlandı.

Dünya Kuşları Koruma Kurumu (BirdLife International) aracılığı ile 18 yıl önce ilan edilen “Dünya kuş gözlem günü”, 2004 yılında Doğa Derneği’nin çağrısı ile Türkiye’de de kutlanmaya başlandı. Bu yıl, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Orta Asya ülkelerinden de yoğun katılımın olduğu 2200 aktivitede 80 bin katılımcı, 5 milyon kuş saydı. Çeşitli sivil toplum örgütleri ve kuş gözlem topluluklarının organize ettiği Türkiye’deki kutlama aktivitelerine 485 kişi katıldı. 15 ildeki bozkır, sulak alan, orman ve vadilerde yapılan gözlemlerde 168 türden 56 bin 531 kuş kaydedildi. En çok gözlemlenen kuşlar, 24 bin 932 ile Sakarmeke, 6 bin 550 ile Sığırcık ve 4 bin 998 ile Angıt oldu.

Doğa Derneği adına bilgi veren Bilim Koordinatörü Süreyya İsfendiyaroğlu “Dünya kuş gözlem günü ile kuşların beslenme, konaklama, göç rotaları ve yaşam alanlarının korunmasına dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Herkesin katılabileceği etkinliklerle kuş gözlemciliği, kuşların ekolojik değerleri ve kuş koruma çalışmaları hakkında bilgi vererek katılımcıları kuş gözlemcisi olmaya teşvik ediyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon