6 ilde uyuşturucu operasyonu

Sivas merkezli olarak İzmir, Antalya, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da eş zamanlı yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan, aralarında 2 üniversite öğrencisinin de bulunduğu 9 kişiden 8'i tutuklandı.

Yayınlanma: 07.10.2011 - 09:16
Abone Ol google-news

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce kentte yürütülen ''Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti'' suçu soruşturması kapsamında İzmir, Antalya, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da 4 Ekim'de eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyonda, çeşitli illerden uyuşturucu temin eden şüphelilerin de aralarında bulunduğu 9 zanlı yakalandı, 650 gram esrar, 104 sentetik uyuşturucu hap ile kuru sıkı tabanca ele geçirildi.
Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Şüphelilerden S.A. (29), B.A. (34), S.G. (25), Y.A. (24), M.K. (56), M.H. (28) M.S. (35) ve B.A. (46) çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Diğer şüphelinin ise serbest bırakıldığı kaydedildi. Tutuklanan şüphelilerden 4'ünün lunaparklarda çalıştığı, 2'sinin ise Sivas'taki üniversitede eğitim gördüğü belirtildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü'nden operasyonla ilgili basın kuruluşlarına dağıtılan bilgi notunda, ''Geleceğimiz olan gençliğimizi hedef alan uyuşturucu tacirlerinin, gençlerimizin heyecanlarını, merakını ve iyi niyetlerini kullanarak arkadaşlık macerası gibi sebeplerle büyük kazançlar sağladıklarını unutmayalım. Halkımızın ve gençlerimizin bu konularda çok dikkatli olması gerekmektedir. Polis olarak halkımızla birlikte her suçta olduğu gibi bu suçta da amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir'' denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler